Clannad

Clannad je írska folková skupina. V ich hudbe sa miesili aj iné žánre ako napr. folk-rock, pop, írska ľudová hudba, new age alebo aj smooth jazz. Clannad bola rodinná kapela zložená zo súrodencov a strýkov. Neoficiálne bola členkou kapely aj Enya, ktorá sa neskôr vydala na mega-úspešnú sólovú kariéru.

Ich skladby boli naspievané v írskom alebo anglickom jazyku. Prvé albumy Clannad sa pohybujú v tradičnom írskom folku. Na albume Fuaim sa oficiálne (neoficiálne aj album Crann Ull) prvýkrát a naposledy objavila v obsadení Enya vlastným menom Eithne Ní Bhraonáin. Tento album signalizuje zmenu hudobného prístupu smerom viac k elektrickému zvuku.

Zásadný zlom prišiel s albumom Magical Ring z roku 1983. Skladba Theme From... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Clannad - Clannad 1973 Clannad - Clannad
hodnocení/rating Clannad - Clannad
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Clannad 2 1975 Clannad - Clannad 2
hodnocení/rating Clannad - Clannad 2
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Dúlamán 1976 Clannad - Dúlamán
hodnocení/rating Clannad - Dúlamán
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Crann Úll 1980 Clannad - Crann Úll
hodnocení/rating Clannad - Crann Úll
1/1
recenze/hodnocení
Clannad - Fuaim 1982 Clannad - Fuaim
hodnocení/rating Clannad - Fuaim
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Magical Ring 1983 Clannad - Magical Ring
hodnocení/rating Clannad - Magical Ring
0/1
recenze/hodnocení
Clannad - Legend 1984 Clannad - Legend
hodnocení/rating Clannad - Legend
2/5
recenze/hodnocení
Clannad - Macalla 1985 Clannad - Macalla
hodnocení/rating Clannad - Macalla
2/4
recenze/hodnocení
Clannad - Sirius 1987 Clannad - Sirius
hodnocení/rating Clannad - Sirius
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Atlantic Realm 1988 Clannad - Atlantic Realm
hodnocení/rating Clannad - Atlantic Realm
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - The Angel And The Soldier Boy 1989 Clannad - The Angel And The Soldier Boy
hodnocení/rating Clannad - The Angel And The Soldier Boy
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Anam 1990 Clannad - Anam
hodnocení/rating Clannad - Anam
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Banba 1993 Clannad - Banba
hodnocení/rating Clannad - Banba
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Lore 1996 Clannad - Lore
hodnocení/rating Clannad - Lore
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Landmarks 1998 Clannad - Landmarks
hodnocení/rating Clannad - Landmarks
0/0
recenze/hodnocení
Clannad - Nádúr 2013 Clannad - Nádúr
hodnocení/rating Clannad - Nádúr
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Video

» Progboard TV

copyright Progboard | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje GMMedia.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google



Ikonky

Rock Shock Hudba 2000