Yes - The Word is Live

Yes - The Word is Live - tracklist alba, hodnocen?, recenze

2005

Tracklist:

Disc 1 (75:39)
1. THEN - BBC 1970 (5:25)
2. FOR EVERYONE - BBC 1970 (4:44)
3. ASTRAL TRAVELLER - Gothenburg 1971 (7:24)
4. EVERYDAYS - Gothenburg 1971 (11:01)
5. YOURS IS NO DISGRACE - London 1971 (11:45)
6. I'VE SEEN ALL GOOD PEOPLE - London 1971 (7:52)
- a) Your Move
- b) All Good People
7. AMERICA - London 1971 (16:21)
8. IT'S LOVE - London 1971 (11:07)

Disc 2 (79:34)
1. APOCALYPSE - Detroit 1976 (3:08)
2. SIBERIAN KHATRU - Detroit 1976 (10:10)
3. SOUND CHASER - Detroit 1976 (11:17)
4. SWEET DREAMS - London 1975 (6:22)
5. FUTURE TIMES/REJOICE - Oakland 1978 (6:59)
6. CIRCUS OF HEAVEN - Oakland 1978 (4:52)
7. THE BIG MEDLEY - Inglewood 1978 (25:53)
- a) Time And A Word
- b) Long Distance Runaround
- c) Survival
- d) The Fish (Schindleria Praematurus)
- e) Perpetual Change
- f) Soon
8. HELLO CHICAGO - Chicago 1979 (2:11)
9. ROUNDABOUT - Chicago 1979 (8:42)

Disc 3 (74:31)
1. HEART OF THE SUNRISE - Oakland 1978 (10:56)
2. AWAKEN - Chicago 1979 (17:53)
3. GO THROUGH THIS - New York 1980 (4:21)
4. WE CAN FLY FROM HERE - New York 1980 (6:46)
5. TEMPUS FUGIT - New York 1980 (5:53)
6. RHYTHM OF LOVE - Houston 1988 (6:42)
7. HOLD ON - Houston 1988 (7:24)
8. SHOOT HIGH, AIM LOW - Houston 1988 (8:27)
9. MAKE IT EASY/OWNER OF A LONELY HEART - Houston 1988 (6:09)


(total time- 3:49:44)


Live nahrávky, většina z nich dosud nevydána.


Obsazení:

JON ANDERSON - vocals
TREVOR HORN - vocals
CHRIS SQUIRE - bass, vocals
PETER BANKS - guitars
STEVE HOWE - guitars
TREVOR RABIN - guitars, vocals
TONY KAYE - keyboards
RICK WAKEMAN - keyboards
PATRICK MORAZ - keyboards
GEOFF DOWNES - keyboards
BILL BRUFORD - drums
ALAN WHITE - drums

 
21.02.2011 TomKas
3 stars

Sběratelskou záležitostí lze nazvat tento vskutku velice pěkně provedený box (nebo spíše knihu?).
Fanoušek skupiny se při jeho poslechu chronologicky prokousává koncertními nahrávkami, mnohdy ne zrovna oslnivé technické kvality. Mám ale pocit, že o technickou kvalitu záznamu v tomto případě až tak nešlo. Prostřednictvím tří disků si Yes můžeme vychutnat naživo z nahrávek, které doposud kolovaly mezi příznivci skupiny formou bootlegů.

První disk obsahuje raritní živé nahrávky z let 1970 a 1971, tedy z období, kdy ještě kapela nevyprodávala sportovní stadiony.

Druhý disk pak Yes ukazuje v odbobí jejích největšího uměleckého rozmachu, na vrcholu slávy, přičemž asi nejzajímavějším kouskem je více než pětadvacetiminutová The Big Medley z Inglewoodu v roce 1978.

Třetí disk je zajímavý především díky živému záznamu z New Yorku z Madison Square Garden v roce 1980, kdy součástí Yes byli i Buggles, tedy Trevor Horn a Geoff Downes. Perličkou je pak doposud oficiálně nevidaná skladba We Can Fly From Here, která nakonec nikdy nebyla nahrána ve studiu.

Celý komplet je velmi pěkně zpracován s množstvím zajímavých doprovodných textů a fotografíí. Lze jen litovat, že nebyl přidán ještě jeden disk zachycující Yes na turné k albům Union a Talk, přestože v textové části tohoto boxu je zmínka i o těchto turné.

"Běžný" fanoušek Yes si tento komplet vzhledem k ceně i technické kvalitě záznamu zřejmě nepořídí. Pro zarputilé sběratele a pro ty, pro které jsou Yes srdeční záležitostí však určitě litovat nebudou.
reagovat

PaloM @ 21.02.2011 19:48:52
Ďakujem ti za zoznámenie s týmto box CD. U nás v e-shope je za 40 €. Kvalita záznamov by ma neodradila, ale ak porovnám nedávno recenzovaný Colosseum 4CD, kde tento box je nádherne spravený a je za 45 €, tak napriek môjmu veľkému zanieteniu pre Yes, radšej by som si vybral Colosseum.

TomKas @ 21.02.2011 21:34:58
On je tenhle box opravdu provedený velice pěkně. Já si jej pořídil v době svého vydání a rád se k němu při poslechu vracím.
Jen je opravdu škoda, že neobsahuje další disk, který by byl logickým pokračování a byl by na něm záznam z již vzpomínaných turné Union a Talk.
Přitom záznamy z těchto turné jistě existují. Union Tour Live vlastně vyšel letos na DVD (mám jej v limitované edici 4 disků, přičemž dva z nich obsahují pouze audio záznam a zbývající dva jsou DVD s koncerty).
Vím i o existenci Talk Tour. Existuje neoficiální záznam z roku 1994 z Buenos Aires (dokonce na DVD), jehož jsem také šťastným majitelem. Bohužel kvalita záznamu opět silně pokulhává.
Textové informace uvedené v zmiňovaném boxu The Word Is Live jsou spíše vzpomínky fanoušků a známých muzikantů (např. Greg Lake) na uvedená turné, takže vlastně ani neobsahují nějaké konkrétní faktografické informace. O to je to ale možná zajímavější počtení.

PS: na závěr ještě omluva za hrubku ve slově "nevidaná skladba", kde má být gramaticky samozřejmě "y" :-)

Marooned17 @ 21.08.2011 00:45:37
Tak Fly From Here se v prakticky nezměněné podobě objevila na novém albu (2011). Když jsem slyšel tuto původní verzi, byl jsem trochu v šoku, na druhou stranu je skvělé, že tak výborná skladba se dočkala pořádného vydání.

Detail hodnocení alba (hodnoceno x)

5 hv?zdi?ek - hodnoceno 0x

5 hv?zdi?ek - hodnoceno 1x
Petr59
5 hv?zdi?ek - hodnoceno 1x
TomKas
5 hv?zdi?ek - hodnoceno 0x

5 hv?zdi?ek - hodnoceno 0x

5 hv?zdi?ek - hodnoceno 0x

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

Diskografie Yes

Yes
1969
Yes

Yes
1970
Time and a Word

Yes
1971
The Yes Album

Yes
1971
Fragile

Yes
1972
Close to the Edge

Yes
1973
Yessongs (live)

Yes
1973
Tales From Topographic Oceans

Yes
1974
Relayer

Yes
1975
Yesterdays (compilation)

Yes
1975
Live At Queens Park Rangers Stadium

Yes
1977
Going for the One

Yes
1978
Tormato

Yes
1980
Drama

Yes
1980
Yesshows (live)

Yes
1980
Classic Yes (compilation)

Yes
1983
90125

Yes
1985
9012 Live: The Solos

Yes
1987
Big Generator

Yes
1989
Anderson, Bruford, Wakeman, Howe

Yes
1991
Union

Yes
1991
Yesyears (compilation)

Yes
1991
Yesyears

Yes
1991
Yes Greatest Video Hits

Yes
1993
Highlights: The Very Best of Yes

Yes
1993
Anderson, Bruford, Wakeman, Howe: An Evening Of Yes Music Plus

Yes
1994
Talk

Yes
1994
Solo Family Album (compilation)

Yes
1996
Keys to Ascension

Yes
1997
Keys to Ascension 2

Yes
1997
Open Your Eyes

Yes
1997
Something‘s coming: BBC Sessions 1969-1970 (live)

Yes
1998
Yes, Friends And Relatives

Yes
1999
The Ladder

Yes
2000
The Best of Yes

Yes
2000
House Of Yes: Live From House Of Blues

Yes
2000
House Of Yes Live From House Of Blues DVD

Yes
2001
YesSymphonic (EP compilation)

Yes
2001
Keystudio (compilation)

Yes
2001
Magnification

Yes
2001
Yes, Friends And Relatives – Volume Two

Yes
2001
We Make Believe

Yes
2002
In A Word (compilation)

Yes
2002
Yestoday (compilation)

Yes
2002
Symphonic Live (DVD/video)

Yes
2003
The Ultimate Yes: 35th Anniversary Collection

Yes
2003
Yesspeak

Yes
2003
Live In Philadelphia 1979

Yes
2005
The Word is Live

Yes
2010
Keyes To Ascension Box Set

Yes
2011
Fly From Here

Yes
2011
Astral Traveller (The BBC Sessions)

Yes
2011
In the Present - Live From Lyon

Yes
2014
Heaven & Earth

Yes
2017
Topographic Drama: Live Across America

Yes
2018
Featuring Jon Anderson, Trevor Rabin, Rick Wakeman ‎– 50th Anniversary Live At The Apollo


copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000