Zorn, John

Rodilý newyorčan John Zorn se narodil 2. září 1953. V dětství se učil na kytaru, flétnu a piáno. Později hrál nejčastěji na saxofon a byl skladatelem. Svá první alba nahrával v sedmdesátých letech, tyto desky však většinou vyšly až o mnoho let později. John Zorn byl členem několika projektů, jako byly například Painkiller (1991-1995), Masada (od první poloviny devadesátých let dodnes) a Naked City (1988-1993). Zorn je multižánrový umělec, hraje od klasické hudby, přes grindcore po jazz a další styly. V roce 1995 založil vydavatelství Tzadik Records, kde vydává svá alba on i mnoho dalších hudebníků. Vyšlo v něm již okolo čtyřset alb. Zorn spolupracoval s velkým množství hudebníků, mezi které patří například i Lou Reed, Laurie... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Zorn, 1980 Zorn, John - Hockey
hodnocení/rating Zorn, John - Hockey
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1980 Zorn, John - Pool
hodnocení/rating Zorn, John - Pool
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1982 Zorn, John - Archery
hodnocení/rating Zorn, John - Archery
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1983 Zorn, John - Locus Solus
hodnocení/rating Zorn, John - Locus Solus
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1985 Zorn, John - The Big Gundown
hodnocení/rating Zorn, John - The Big Gundown
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1985 Zorn, John - Ganryu Island
hodnocení/rating Zorn, John - Ganryu Island
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1986 Zorn, John - Voodoo (Sonny Clark Memorial Quartet album)
hodnocení/rating Zorn, John - Voodoo (Sonny Clark Memorial Quartet album)
0/1
recenze/hodnocení
Zorn, 1987 Zorn, John - Spillane
hodnocení/rating Zorn, John - Spillane
0/1
recenze/hodnocení
Zorn, 1989 Zorn, John - Spy vs Spy
hodnocení/rating Zorn, John - Spy vs Spy
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1989 Zorn, John - Filmworks VII: Cynical Hysterie Hour
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks VII: Cynical Hysterie Hour
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1991 Zorn, John - Filmworks I: 1986-1990
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks I: 1986-1990
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1992 Zorn, John - Elegy
hodnocení/rating Zorn, John - Elegy
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1993 Zorn, John - Kristallnacht
hodnocení/rating Zorn, John - Kristallnacht
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1995 Zorn, John - Redbird
hodnocení/rating Zorn, John - Redbird
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1995 Zorn, John - First Recordings 1973
hodnocení/rating Zorn, John - First Recordings 1973
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1995 Zorn, John - Nani Nani
hodnocení/rating Zorn, John - Nani Nani
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1995 Zorn, John - Filmworks II: Music for an Untitled Film by Walter Hill
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks II: Music for an Untitled Film by Walter Hill
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1995 Zorn, John - Filmworks III: 1990-1995
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks III: 1990-1995
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1996 Zorn, John - The Classic Guide to Strategy
hodnocení/rating Zorn, John - The Classic Guide to Strategy
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1996 Zorn, John - Filmworks IV: S&M + More
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks IV: S&M + More
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1996 Zorn, John - Filmworks V: Tears of Ecstasy
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks V: Tears of Ecstasy
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1996 Zorn, John - Filmworks VI: 1996
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks VI: 1996
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1997 Zorn, John - New Traditions in East Asian Bar Bands
hodnocení/rating Zorn, John - New Traditions in East Asian Bar Bands
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1997 Zorn, John - Duras: Duchamp
hodnocení/rating Zorn, John - Duras: Duchamp
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1998 Zorn, John - The Bribe
hodnocení/rating Zorn, John - The Bribe
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1998 Zorn, John - Aporias: Requia for Piano and Orchestra
hodnocení/rating Zorn, John - Aporias: Requia for Piano and Orchestra
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1998 Zorn, John - Angelus Novus
hodnocení/rating Zorn, John - Angelus Novus
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1998 Zorn, John - Music for Children
hodnocení/rating Zorn, John - Music for Children
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1998 Zorn, John - The Circle Maker
hodnocení/rating Zorn, John - The Circle Maker
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1998 Zorn, John - Filmworks VIII: 1997
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks VIII: 1997
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1999 Zorn, John - The String Quartets
hodnocení/rating Zorn, John - The String Quartets
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 1999 Zorn, John - Taboo & Exile
hodnocení/rating Zorn, John - Taboo & Exile
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2000 Zorn, John - Cartoon S/M
hodnocení/rating Zorn, John - Cartoon S/M
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2000 Zorn, John - Xu Feng
hodnocení/rating Zorn, John - Xu Feng
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2000 Zorn, John - Filmworks IX: Trembling Before G-d
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks IX: Trembling Before G-d
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2001 Zorn, John - Songs from the Hermetic Theatre
hodnocení/rating Zorn, John - Songs from the Hermetic Theatre
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2001 Zorn, John - Madness, Love and Mysticism
hodnocení/rating Zorn, John - Madness, Love and Mysticism
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2001 Zorn, John - The Gift
hodnocení/rating Zorn, John - The Gift
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2001 Zorn, John - Filmworks X: In the Mirror of Maya Deren
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks X: In the Mirror of Maya Deren
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2002 Zorn, John - IAO
hodnocení/rating Zorn, John - IAO
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2002 Zorn, John - Filmworks XI: Secret Lives
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XI: Secret Lives
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2002 Zorn, John - Filmworks XII: Three Documentaries
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XII: Three Documentaries
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2002 Zorn, John - Filmworks XIII: Invitation to a Suicide
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XIII: Invitation to a Suicide
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2003 Zorn, John - Chimeras
hodnocení/rating Zorn, John - Chimeras
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2003 Zorn, John - Filmworks XIV: Hiding and Seeking
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XIV: Hiding and Seeking
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2004 Zorn, John - Magick
hodnocení/rating Zorn, John - Magick
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2004 Zorn, John - Naninani II
hodnocení/rating Zorn, John - Naninani II
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2005 Zorn, John - Rituals
hodnocení/rating Zorn, John - Rituals
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2005 Zorn, John - Mysterium
hodnocení/rating Zorn, John - Mysterium
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2005 Zorn, John - Filmworks XV: Protocols of Zion
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XV: Protocols of Zion
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2005 Zorn, John - Filmworks XVI: Workingman's Death
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XVI: Workingman's Death
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2006 Zorn, John - Moonchild
hodnocení/rating Zorn, John - Moonchild
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2006 Zorn, John - Astronome
hodnocení/rating Zorn, John - Astronome
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2006 Zorn, John - Filmworks XVII: Notes on Marie Menken/Ray Bandar: A Life with Skulls
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XVII: Notes on Marie Menken/Ray Bandar: A Life with Skulls
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2006 Zorn, John - Filmworks XVIII: The Treatment
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XVIII: The Treatment
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2007 Zorn, John - Six Litanies for Heliogabalus
hodnocení/rating Zorn, John - Six Litanies for Heliogabalus
0/1
recenze/hodnocení
Zorn, 2007 Zorn, John - From Silence to Sorcery
hodnocení/rating Zorn, John - From Silence to Sorcery
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2008 Zorn, John - The Dreamers
hodnocení/rating Zorn, John - The Dreamers
0/1
recenze/hodnocení
Zorn, 2008 Zorn, John - Filmworks XXII: The Last Supper
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XXII: The Last Supper
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2008 Zorn, John - Filmworks XXI: Belle de Nature/The New Rijksmuseum
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XXI: Belle de Nature/The New Rijksmuseum
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2008 Zorn, John - Filmworks XIX: The Rain Horse
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XIX: The Rain Horse
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2008 Zorn, John - Filmworks XX: Sholem Aleichem
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XX: Sholem Aleichem
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2009 Zorn, John - Femina
hodnocení/rating Zorn, John - Femina
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2009 Zorn, John - Alhambra Love Songs
hodnocení/rating Zorn, John - Alhambra Love Songs
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2009 Zorn, John - O'o
hodnocení/rating Zorn, John - O'o
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2009 Zorn, John - Filmworks XXIII: El General
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XXIII: El General
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2010 Zorn, John - Interzone
hodnocení/rating Zorn, John - Interzone
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2010 Zorn, John - Ipsissimus
hodnocení/rating Zorn, John - Ipsissimus
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2010 Zorn, John - Dictée/Liber Novus
hodnocení/rating Zorn, John - Dictée/Liber Novus
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2010 Zorn, John - The Goddess – Music for the Ancient of Days
hodnocení/rating Zorn, John - The Goddess – Music for the Ancient of Days
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2010 Zorn, John - In Search of the Miraculous
hodnocení/rating Zorn, John - In Search of the Miraculous
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2010 Zorn, John - Filmworks XXIV: The Nobel Prizewinner
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XXIV: The Nobel Prizewinner
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2011 Zorn, John - At the Gates of Paradise
hodnocení/rating Zorn, John - At the Gates of Paradise
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2011 Zorn, John - Enigmata
hodnocení/rating Zorn, John - Enigmata
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2011 Zorn, John - Nova Express
hodnocení/rating Zorn, John - Nova Express
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2011 Zorn, John - A Dreamers Christmas
hodnocení/rating Zorn, John - A Dreamers Christmas
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2011 Zorn, John - The Satyr's Play - Cerberus
hodnocení/rating Zorn, John - The Satyr's Play - Cerberus
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - The Gnostic Preludes
hodnocení/rating Zorn, John - The Gnostic Preludes
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - Mount Analogue
hodnocení/rating Zorn, John - Mount Analogue
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - Nosferatu
hodnocení/rating Zorn, John - Nosferatu
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - Templars: In Sacred Blood
hodnocení/rating Zorn, John - Templars: In Sacred Blood
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - The Hermetic Organ
hodnocení/rating Zorn, John - The Hermetic Organ
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - Rimbaud
hodnocení/rating Zorn, John - Rimbaud
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - A Vision in Blakelight
hodnocení/rating Zorn, John - A Vision in Blakelight
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - Music and Its Double
hodnocení/rating Zorn, John - Music and Its Double
0/1
recenze/hodnocení
Zorn, 2012 Zorn, John - The Concealed
hodnocení/rating Zorn, John - The Concealed
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - Filmworks XXV: City of Slaughter/Schmatta/Beyond the Infinite
hodnocení/rating Zorn, John - Filmworks XXV: City of Slaughter/Schmatta/Beyond the Infinite
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - Lemma
hodnocení/rating Zorn, John - Lemma
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - The Mysteries
hodnocení/rating Zorn, John - The Mysteries
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - Dreamachines
hodnocení/rating Zorn, John - Dreamachines
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - On the Torment of Saints, The Casting of Spells and The Evocation of Spirits
hodnocení/rating Zorn, John - On the Torment of Saints, The Casting of Spells and The Evocation of Spirits
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - In Lambeth: Visions from the Walled Garden of William Blake
hodnocení/rating Zorn, John - In Lambeth: Visions from the Walled Garden of William Blake
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - Shir Hashirim
hodnocení/rating Zorn, John - Shir Hashirim
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2013 Zorn, John - @ (with Thurston Moore)
hodnocení/rating Zorn, John - @ (with Thurston Moore)
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - The Hermetic Organ Vol. 2: St. Paul’s Chapel
hodnocení/rating Zorn, John - The Hermetic Organ Vol. 2: St. Paul’s Chapel
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - Psychomagia
hodnocení/rating Zorn, John - Psychomagia
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - The Alchemist
hodnocení/rating Zorn, John - The Alchemist
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - Fragmentations, Prayers and Interjections
hodnocení/rating Zorn, John - Fragmentations, Prayers and Interjections
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - In the Hall of Mirrors
hodnocení/rating Zorn, John - In the Hall of Mirrors
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - Myth and Mythopoeia
hodnocení/rating Zorn, John - Myth and Mythopoeia
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - On Leaves of Grass
hodnocení/rating Zorn, John - On Leaves of Grass
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - The Testament of Solomon
hodnocení/rating Zorn, John - The Testament of Solomon
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - Valentine's Day
hodnocení/rating Zorn, John - Valentine's Day
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - Transmigration of the Magus
hodnocení/rating Zorn, John - Transmigration of the Magus
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - The Song Project
hodnocení/rating Zorn, John - The Song Project
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2014 Zorn, John - The Last Judgment
hodnocení/rating Zorn, John - The Last Judgment
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2015 Zorn, John - John Zorn’s Olympiad Vol. 1: Dither Plays Zorn
hodnocení/rating Zorn, John - John Zorn’s Olympiad Vol. 1: Dither Plays Zorn
0/0
recenze/hodnocení
Zorn, 2015 Zorn, John - The Hermetic Organ Vol. 3: St. Paul’s Hall, Huddersfield
hodnocení/rating Zorn, John - The Hermetic Organ Vol. 3: St. Paul’s Hall, Huddersfield
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000