ZZ Top

Kapelu ZZ Top, pohybující se na pomezí jižanského rocku a AOR, založili v roce 1969 v Houstonu Billy Gibbons, bubeník Dan Mitchell a baskytarista Lanier Greig. Ještě téhož roku nahradili Mitchella s Greigem Dusty Hill a Frank Beard ze skupiny American Blues. V sestavě Gibbons, Hill a Beard působí ZZ Top dodnes.

V roce 1973 se ZZ Top poprvé výrazně prosadili albem Tres Hombres, největší popularitu jim však získalo album Eliminator (1983), jehož kopií bylo prodáno více než 10 milionů.

Poznávacím znamením ZZ Topu je nejen chytlavá muzika, ovlivněná blues a jižanským boogie, ale především dva masivní plnovousy, které zdobí kytaristy Gibbonse a Hilla. Nechali si je narůst v letech 1977 až 1979 během dvouleté pauzy,... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

ZZ 1971 ZZ Top - ZZ Top's First Album
hodnocení/rating ZZ Top - ZZ Top's First Album
2/3
recenze/hodnocení
ZZ 1972 ZZ Top - Rio Grande Mud
hodnocení/rating ZZ Top - Rio Grande Mud
1/2
recenze/hodnocení
ZZ 1973 ZZ Top - Tres Hombres
hodnocení/rating ZZ Top - Tres Hombres
4/5
recenze/hodnocení
ZZ 1975 ZZ Top - Fandango!
hodnocení/rating ZZ Top - Fandango!
1/1
recenze/hodnocení
ZZ 1976 ZZ Top - Tejas
hodnocení/rating ZZ Top - Tejas
2/5
recenze/hodnocení
ZZ 1979 ZZ Top - Degüello
hodnocení/rating ZZ Top - Degüello
2/2
recenze/hodnocení
ZZ 1981 ZZ Top - El Loco
hodnocení/rating ZZ Top - El Loco
1/1
recenze/hodnocení
ZZ 1983 ZZ Top - Eliminator
hodnocení/rating ZZ Top - Eliminator
2/3
recenze/hodnocení
ZZ 1985 ZZ Top - Afterburner
hodnocení/rating ZZ Top - Afterburner
1/3
recenze/hodnocení
ZZ 1990 ZZ Top - Recycler
hodnocení/rating ZZ Top - Recycler
1/2
recenze/hodnocení
ZZ 1992 ZZ Top - Greatest Hits
hodnocení/rating ZZ Top - Greatest Hits
0/1
recenze/hodnocení
ZZ 1994 ZZ Top - One Foot In The Blues
hodnocení/rating ZZ Top - One Foot In The Blues
2/3
recenze/hodnocení
ZZ 1994 ZZ Top - Antenna
hodnocení/rating ZZ Top - Antenna
1/2
recenze/hodnocení
ZZ 1996 ZZ Top - Rhythmeen
hodnocení/rating ZZ Top - Rhythmeen
1/3
recenze/hodnocení
ZZ 1999 ZZ Top - XXX
hodnocení/rating ZZ Top - XXX
0/1
recenze/hodnocení
ZZ 2003 ZZ Top - Mescalero
hodnocení/rating ZZ Top - Mescalero
0/2
recenze/hodnocení
ZZ 2003 ZZ Top - Chrome, Smoke & B·B·Q - The ZZ Top Box
hodnocení/rating ZZ Top - Chrome, Smoke & B·B·Q - The ZZ Top Box
0/0
recenze/hodnocení
ZZ 2004 ZZ Top - Rancho Texicano: The Very Best Of ZZ Top
hodnocení/rating ZZ Top - Rancho Texicano: The Very Best Of ZZ Top
1/1
recenze/hodnocení
ZZ 2008 ZZ Top - ZZ Top– Live From Texas
hodnocení/rating ZZ Top - ZZ Top– Live From Texas
0/0
recenze/hodnocení
ZZ 2011 ZZ Top - Live in Germany 1980
hodnocení/rating ZZ Top - Live in Germany 1980
0/0
recenze/hodnocení
ZZ 2012 ZZ Top - Texicali
hodnocení/rating ZZ Top - Texicali
0/1
recenze/hodnocení
ZZ 2012 ZZ Top - La Futura
hodnocení/rating ZZ Top - La Futura
1/3
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000