ZAO

ZAO založili počátkem sedmdesátých let dva bývalí členové kapely MAGMA, Yochk'o "Jeff" Seffer (saxofon, klarinet) a François "Faton" Cahen (klavír). Kromě Zeuhlu vycházelo toto seskupení hlavně z jazzu a maďarského folkloru. Později se ZAO Zeuhlu odrodilo a přiklonilo se spíše k jazzrocku a fusion.

Mezi lety 1973 až 1977 nahrála tato skupina pět velice kvalitních alb, na LP Typhareth už se ale musela obejít bez Seffera, který se rozhodl věnovat sólové dráze. Typhareth byl rovněž posledním počinem před téměř dvacetiletou pauzou, která kapelu čekala.

V roce 1994 se ZAO dalo opět krátkodobě dohromady a vyprodukovalo album Akhenaton. Po další... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

ZAO 1973 ZAO - Z=7L
hodnocení/rating ZAO - Z=7L
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 1975 ZAO - Osiris
hodnocení/rating ZAO - Osiris
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 1975 ZAO - Shekina
hodnocení/rating ZAO - Shekina
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 1976 ZAO - Kawana
hodnocení/rating ZAO - Kawana
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 1977 ZAO - Typhareth
hodnocení/rating ZAO - Typhareth
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 1994 ZAO - Akhenaton
hodnocení/rating ZAO - Akhenaton
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 2006 ZAO - ZAO Family
hodnocení/rating ZAO - ZAO Family
0/0
recenze/hodnocení
ZAO 2007 ZAO - ZAO in Tokyo
hodnocení/rating ZAO - ZAO in Tokyo
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000