Yardbirds, The

The Yardbirds vznikli už v roce 1962, ale do širšího povědomí se dostali až v září roku 1963, kdy jako stálá kapela nahradili v Crawdaddy Club v té době stoupající hvězdu britského rock'n'rollu Rolling Stones.

Sestavu tvořili hráči: Keith Relf (harmonika, zpěv – mimo jiné astmatik a pouze s jednou plící), Tom Topham (sólová kytara), Chris Dreja(doprovodná kytara), Paul Samwell-Smith (basa), Jim McCarty (bicí) a jejich repertoár tvořily především skladby velikánů blues, jako byli např. Muddy Waters nebo Howlin' Wolf.

Jenomže hned z kraje došlo k změně obsazení, kdy kapelu opouští Top Topham, který byl v říjnu 1963 nahrazen 18letým mladíčkem, který si říkal... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Yardbirds, 1964 Yardbirds, The - Five Live Yardbirds
hodnocení/rating Yardbirds, The - Five Live Yardbirds
2/3
recenze/hodnocení
Yardbirds, 1965 Yardbirds, The - For Your Love
hodnocení/rating Yardbirds, The - For Your Love
0/0
recenze/hodnocení
Yardbirds, 1965 Yardbirds, The - Having a Rave Up
hodnocení/rating Yardbirds, The - Having a Rave Up
0/0
recenze/hodnocení
Yardbirds, 1966 Yardbirds, The - Roger the Engineer
hodnocení/rating Yardbirds, The - Roger the Engineer
1/2
recenze/hodnocení
Yardbirds, 1966 Yardbirds, The - & Sonny Boy Williamson
hodnocení/rating Yardbirds, The - & Sonny Boy Williamson
0/0
recenze/hodnocení
Yardbirds, 1967 Yardbirds, The - Little Games
hodnocení/rating Yardbirds, The - Little Games
1/1
recenze/hodnocení
Yardbirds, 1971 Yardbirds, The - Live Yardbirds: Featuring Jimmy Page
hodnocení/rating Yardbirds, The - Live Yardbirds: Featuring Jimmy Page
0/0
recenze/hodnocení
Yardbirds, 2003 Yardbirds, The - Birdland
hodnocení/rating Yardbirds, The - Birdland
1/1
recenze/hodnocení
Yardbirds, 2003 Yardbirds, The - Blueswailing July 64 (Live)
hodnocení/rating Yardbirds, The - Blueswailing July 64 (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Yardbirds, 2008 Yardbirds, The - The best of Yardbirds
hodnocení/rating Yardbirds, The - The best of Yardbirds
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000