Xhol

Krautrock môže byť hanlivým označením nemeckých psycho skupín, ale aj na jeho definíciu je potrebné mať nejaké základné kamene. Jedným z nich je aj obskúrna skupina Xhol, ktorá vydala debutový album Get in high pod názvom Soul Caravan. Zostavu tvorili James Rhodes a Ronnie Swinson (spevy), Tim Belbe a Hansi Fischer (saxofóny, dychy), Klaus Briest (basa), Werner Funk (gitara) a Skip van Wyck (bicie). Nasledovala zmena mena na údernejšie (no, aspoň tajomnejšie) Xhol Caravan a pokračujúce snahy o džez, avantgardu, psychedelické opary, niečo z blues, niečo z etnických presahov, slovom, o ťažký „krautrock“ vyústili v roku 1969 do albumu Electrip. Zostavu doplnil klávesák Öcki von Brevern (tiež uvádzaný občas aj bez bez „von“) a opustili... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Xhol 1967 Xhol - Soul Caravan - Get in high
hodnocení/rating Xhol - Soul Caravan - Get in high
0/0
recenze/hodnocení
Xhol 1969 Xhol - Xhol Caravan - Electrip
hodnocení/rating Xhol - Xhol Caravan - Electrip
1/2
recenze/hodnocení
Xhol 1970 Xhol - Hau-ruk
hodnocení/rating Xhol - Hau-ruk
0/0
recenze/hodnocení
Xhol 1972 Xhol - Motherfuckers G.M.B.H & Co. KG
hodnocení/rating Xhol - Motherfuckers G.M.B.H & Co. KG
1/1
recenze/hodnocení
Xhol 2001 Xhol - Motherfuckers live
hodnocení/rating Xhol - Motherfuckers live
0/0
recenze/hodnocení
Xhol 2006 Xhol - Xhol Caravan - Altena 1969
hodnocení/rating Xhol - Xhol Caravan - Altena 1969
0/0
recenze/hodnocení
Xhol 2006 Xhol - Altena 1970
hodnocení/rating Xhol - Altena 1970
0/0
recenze/hodnocení
Xhol 2010 Xhol - Essen 1970
hodnocení/rating Xhol - Essen 1970
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000