Wyatt, Robert

Robert Wyatt, narozený 28. ledna roku 1945 v Bristolu, bubeník, klavírista, skladatel a zpěvák, zakládající člen legendární kapely Soft Machine, patří bezesporu k nejzajímavějším osobnostem světového progresivního rocku.

Ve svých 18 letech zakládá Wyatt společně s Hughem Hopperem a Daevidem Allenem Daevid Allen Trio, poté už bez Allena vzniká kapela Wilde Flowers, která dává základ právě Soft Machine. Wyatt se kromě hry na bicí začíná věnovat i zpěvu.

V roce 1966 se Wilde Flowers rozpadají, Wyatt, Mike Ratledge, Kevin Ayers a Daevid Allen dávají dohromady Soft Machine, kde působí Robert až do roku 1971. V té době dochází mezi členy kapely k rozporům, které vrcholí Wyattovým odchodem a založením kapely... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Wyatt, 1970 Wyatt, Robert - The End of an Ear
hodnocení/rating Wyatt, Robert - The End of an Ear
2/2
recenze/hodnocení
Wyatt, 1974 Wyatt, Robert - Rock Bottom
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Rock Bottom
3/6
recenze/hodnocení
Wyatt, 1975 Wyatt, Robert - Ruth Is Stranger Than Richard
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Ruth Is Stranger Than Richard
1/1
recenze/hodnocení
Wyatt, 1982 Wyatt, Robert - Nothing Can Stop Us
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Nothing Can Stop Us
0/0
recenze/hodnocení
Wyatt, 1984 Wyatt, Robert - Work In Progress (EP)
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Work In Progress (EP)
1/1
recenze/hodnocení
Wyatt, 1985 Wyatt, Robert - Old Rottenhat
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Old Rottenhat
0/0
recenze/hodnocení
Wyatt, 1991 Wyatt, Robert - Dondestan
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Dondestan
0/0
recenze/hodnocení
Wyatt, 1997 Wyatt, Robert - Shleep
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Shleep
1/1
recenze/hodnocení
Wyatt, 2003 Wyatt, Robert - Cuckooland
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Cuckooland
1/1
recenze/hodnocení
Wyatt, 2007 Wyatt, Robert - Comicopera
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Comicopera
1/2
recenze/hodnocení
Wyatt, 2009 Wyatt, Robert - Radio Experiment Rome
hodnocení/rating Wyatt, Robert - Radio Experiment Rome
0/0
recenze/hodnocení
Wyatt, 2010 Wyatt, Robert - For The Ghosts Within
hodnocení/rating Wyatt, Robert - For The Ghosts Within
0/0
recenze/hodnocení
Wyatt, 2013 Wyatt, Robert - '68
hodnocení/rating Wyatt, Robert - '68
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000