Wray, Link

Link Wray se narodil 2. května 1929 v Severní Karolíně. Jeho otec byl Fred Lincoln Wray a matka Lillian M. Coats. Jeho otec pracoval v loděnicích za druhé světové války, proto se často s rodinou stěhoval. Link Wray sloužil v korejské válce a odnesl si odsud tuberkulózu a odnesly to i jeho plíce. Lékaři mu doporučili a řekli o něm, že nebude moct nikdy zpívat a tak se soustředil převážně na hru na kytaru. Když byl z armády propuštěn, založil se svými bratry Vernonem a Dougem skupinu hrající swing. Jejich první nahrávka pochází z roku 1956. Později založil skupinu Link Wray & His Ray Men a roku 1958 představil svůj první a největší hit, instrumentální skladbu s názvem Rumble. Skladba se okamžitě stala hitem. Mezi jeho pozdější hity... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Wray, 1960 Wray, Link - Link Wray & the Wraymen
hodnocení/rating Wray, Link - Link Wray & the Wraymen
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1970 Wray, Link - Listen to the Voices That Want to Be Free
hodnocení/rating Wray, Link - Listen to the Voices That Want to Be Free
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1971 Wray, Link - Link Wray
hodnocení/rating Wray, Link - Link Wray
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1971 Wray, Link - Mordicai Jones
hodnocení/rating Wray, Link - Mordicai Jones
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1972 Wray, Link - Be What You Want To
hodnocení/rating Wray, Link - Be What You Want To
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1972 Wray, Link - There's Good Rockin' Tonite
hodnocení/rating Wray, Link - There's Good Rockin' Tonite
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1973 Wray, Link - Beans and Fatback
hodnocení/rating Wray, Link - Beans and Fatback
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1975 Wray, Link - Stuck in Gear
hodnocení/rating Wray, Link - Stuck in Gear
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1979 Wray, Link - Bullshot
hodnocení/rating Wray, Link - Bullshot
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1990 Wray, Link - Apache
hodnocení/rating Wray, Link - Apache
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1990 Wray, Link - Wild Side of the City Lights
hodnocení/rating Wray, Link - Wild Side of the City Lights
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1993 Wray, Link - Indian Child
hodnocení/rating Wray, Link - Indian Child
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1995 Wray, Link - Guitar Preacher: The Polydor Years
hodnocení/rating Wray, Link - Guitar Preacher: The Polydor Years
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 1997 Wray, Link - Shadowman
hodnocení/rating Wray, Link - Shadowman
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 2000 Wray, Link - Barbed Wire
hodnocení/rating Wray, Link - Barbed Wire
0/0
recenze/hodnocení
Wray, 2012 Wray, Link - Rumble: The Guitar Hero
hodnocení/rating Wray, Link - Rumble: The Guitar Hero
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000