Wilson, Steven

Brit Steven Wilson, známý díky svému působení ve skupině Porcupine Tree, je jedním z nejvšestrannějších umělců současnosti. Jeho zájem padl na širokou paletu stylů od hard progu a psychedelického rocku přes elektronickou hudbu, postrock a ambient až po metal a poprock. Navíc je také vynikajícím hudebním producentem-samoukem a „studiovým mágem“ (podílel se například na remasterech alb King Crimson).
Ve svých vlastních albech míchá všechny žánry, se kterými přišel do styku, a přidává k nim i něco navíc. Uznání mezi recenzenty se dočkalo především jeho druhé album – Grace for Drowning - z roku 2011.

Kromě Porcupine Tree se podílel na mnoha dalších projektech, zde jsou některé z nich:

1/... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Porcupine Tree

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Wilson, 2008 Wilson, Steven - Insurgentes
hodnocení/rating Wilson, Steven - Insurgentes
2/4
recenze/hodnocení
Wilson, 2011 Wilson, Steven - Grace for Drowning
hodnocení/rating Wilson, Steven - Grace for Drowning
2/7
recenze/hodnocení
Wilson, 2013 Wilson, Steven - The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)
hodnocení/rating Wilson, Steven - The Raven That Refused To Sing (And Other Stories)
8/15
recenze/hodnocení
Wilson, 2015 Wilson, Steven - Hand. Cannot. Erase.
hodnocení/rating Wilson, Steven - Hand. Cannot. Erase.
5/18
recenze/hodnocení
Wilson, 2016 Wilson, Steven - 4 ½
hodnocení/rating Wilson, Steven - 4 ½
1/2
recenze/hodnocení
Wilson, 2016 Wilson, Steven - Transience (Compilation)
hodnocení/rating Wilson, Steven - Transience  (Compilation)
0/0
recenze/hodnocení
Wilson, 2017 Wilson, Steven - To The Bone
hodnocení/rating Wilson, Steven - To The Bone
2/6
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000