Waters, Muddy

Muddy Waters (vl. jménem William McKinley Morganfield) (1915-1983). Skutečná legendární persona blues. Narozen ve státě Mississippi. Dlouhá oléta pracoval jako dělník na bavlníkových plantážích a zde při náročné fyzikcké práci vstřebával základy daného žánru.
Počátkem čtyřicátých let se ne aněho usmálo štěstí a bylo mu umožněno nahrát několik písní pro Washingtonskou knihovnu. Vrátil se sice zpět ke své práce, ale brzy nato se připojil k putovní zábavní skupině, kde při představeních doprovázhel zpěváky na foukací harmoniku.
V r. 1943 se dostal do Chicaga. Zde pracoval jako řidič. Vydělal si na první elektrickou kytaru a natočil zde několik skladeb. V padesátých letech začala jeho popularita zvolna... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Waters, 1958 Waters, Muddy - The Best of Muddy Waters
hodnocení/rating Waters, Muddy - The Best of Muddy Waters
1/1
recenze/hodnocení
Waters, 1960 Waters, Muddy - At Newport
hodnocení/rating Waters, Muddy - At Newport
1/4
recenze/hodnocení
Waters, 1960 Waters, Muddy - Sings Big Bill Broonzy
hodnocení/rating Waters, Muddy - Sings Big Bill Broonzy
0/0
recenze/hodnocení
Waters, 1964 Waters, Muddy - Folk Singer
hodnocení/rating Waters, Muddy - Folk Singer
0/0
recenze/hodnocení
Waters, 1966 Waters, Muddy - The Real Folk Blues
hodnocení/rating Waters, Muddy - The Real Folk Blues
0/0
recenze/hodnocení
Waters, 1966 Waters, Muddy - Down on Stovall's Plantation: His First Recordings
hodnocení/rating Waters, Muddy - Down on Stovall's Plantation: His First Recordings
0/0
recenze/hodnocení
Waters, 1968 Waters, Muddy - Electric Mud
hodnocení/rating Waters, Muddy - Electric Mud
3/4
recenze/hodnocení
Waters, 1969 Waters, Muddy - After The Rain
hodnocení/rating Waters, Muddy - After The Rain
1/1
recenze/hodnocení
Waters, 1969 Waters, Muddy - Fathers and Sons
hodnocení/rating Waters, Muddy - Fathers and Sons
0/0
recenze/hodnocení
Waters, 1977 Waters, Muddy - Hard Again
hodnocení/rating Waters, Muddy - Hard Again
1/1
recenze/hodnocení
Waters, 1978 Waters, Muddy - I'm Ready
hodnocení/rating Waters, Muddy - I'm Ready
1/1
recenze/hodnocení
Waters, 1981 Waters, Muddy - King Bee
hodnocení/rating Waters, Muddy - King Bee
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000