Wallenstein

Nemecká rocková skupina Wallenstein sa do povedomia zapísala ako kapela s premenlivou tváru, v priebehu času sa k nej prilepili prídavné mená ako progresívna, symfonická, hardrocková a napokon aj popová.

Vznikla v lete roku 1971 pod názvom Blitzkrieg, pričom ju založil klávesák Jürgen Dollase. V pôvodnej zostave sa vyskytol gitarista Wolfgang Steinicke, ktorého čoskoro nahradil Američan Bill Barone. Basy sa chopil Holanďan Jerry Berkers, a tak sa v skupine nachádzali „iba“ dvaja Nemci, pričom tým druhým bol bubeník Harald Großkopf. Kapela ešte v ten istý rok nahrala debutový album, ale vydavateľ (Pilz) odmietol kontroverzný názov, ktorý už aj tak používala nejaká anglická kapela, nuž sa formácia premenovala na Wallenstein... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Wallenstein 1972 Wallenstein - Blitzkrieg
hodnocení/rating Wallenstein - Blitzkrieg
2/2
recenze/hodnocení
Wallenstein 1972 Wallenstein - Mother Universe
hodnocení/rating Wallenstein - Mother Universe
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1973 Wallenstein - Cosmic Century
hodnocení/rating Wallenstein - Cosmic Century
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1975 Wallenstein - Stories, songs & symphonies
hodnocení/rating Wallenstein - Stories, songs & symphonies
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1977 Wallenstein - No more love
hodnocení/rating Wallenstein - No more love
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1978 Wallenstein - Charline
hodnocení/rating Wallenstein - Charline
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1979 Wallenstein - Blue eyed boys
hodnocení/rating Wallenstein - Blue eyed boys
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1980 Wallenstein - Fraüleins
hodnocení/rating Wallenstein - Fraüleins
0/0
recenze/hodnocení
Wallenstein 1981 Wallenstein - Sssss..top
hodnocení/rating Wallenstein - Sssss..top
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000