Vitouš, Miroslav

Miroslav Vitouš je jméno, které je známé především mezi jazzmany. V šedesátých letech působil u nás v Junior Triu společně s Janem Hammerem a bratrem Alanem Vitoušem. Jednalo se o výrazné mladé talenty, jejichž muzikalita a mimořádný talent přesáhly hranice tehdejšího Československa. Podobně jako Jan Hammer i Miroslav Vitouš emigroval do USA. Zde absolvoval renomovanou hudební školu Berklee Art School Music a jeho jméno se zakrátko stalo pojmem pro moderně uchopenou hru na kontrabas, částečně i na baskytaru. Působil ve slavných Weather Report a spolupracoval s řadou významných amerických jazzmanů nové generace. Po změně politických poměrů u nás natočil s kytaristou Michalem Pavlíčkem album Minotauros... Vitouš je příkladem... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Vitouš, 1970 Vitouš, Miroslav - Infinite Search
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Infinite Search
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1970 Vitouš, Miroslav - Purple
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Purple
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1976 Vitouš, Miroslav - Magical Shepherd
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Magical Shepherd
1/1
recenze/hodnocení
Vitouš, 1976 Vitouš, Miroslav - Majesty Music
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Majesty Music
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1977 Vitouš, Miroslav - Miroslav
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Miroslav
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1979 Vitouš, Miroslav - Guardian Angels
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Guardian Angels
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1980 Vitouš, Miroslav - First Meeting
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - First Meeting
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1981 Vitouš, Miroslav - Miroslav Vitous Group
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Miroslav Vitous Group
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1983 Vitouš, Miroslav - Journey's End
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Journey's End
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1986 Vitouš, Miroslav - Emergence
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Emergence
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 1993 Vitouš, Miroslav - Atmos (with Jan Garbarek)
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Atmos (with Jan Garbarek)
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 2003 Vitouš, Miroslav - Universal Syncopations
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Universal Syncopations
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 2007 Vitouš, Miroslav - Universal Syncopations II
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Universal Syncopations II
0/0
recenze/hodnocení
Vitouš, 2009 Vitouš, Miroslav - Remembering Weather Report
hodnocení/rating Vitouš, Miroslav - Remembering Weather Report
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000