Verve, The

The Verve je britská alternatívno-rocková kapela založená v roku 1990. Založili ju Richard Ashcroft (spev), Nick McCabe (gitara), Simon Jones (basa) a Peter Salisbury (bicie). Sú im priradzované aj hudobné štýly ako britpop, psychedelic-rock, space-rock, shoegaze a dreampop. Dosiahli pomerne výrazný medzinárodný ohlas a patria medzi zásadné zoskupenia britského alternatívneho rocku.

Debutový album A Storm In Heaven (1993) na značke Hut Records býva označované ako významné dielo psychedelického rocku. Dosiahol v UK 27.priečku. Ešte viac sa darilo nahrávke A Northern Soul (1995) a tá už obsadila 13. pozíciu v britskom albumovom rebríčku, a priniesla tri singlové hity This Is Music, On Your Own a History. Kapela trochu upustila od... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Verve, 1993 Verve, The - A Storm In Heaven
hodnocení/rating Verve, The - A Storm In Heaven
0/0
recenze/hodnocení
Verve, 1995 Verve, The - A Northern Soul
hodnocení/rating Verve, The - A Northern Soul
0/0
recenze/hodnocení
Verve, 1997 Verve, The - Urban Hymns
hodnocení/rating Verve, The - Urban Hymns
0/0
recenze/hodnocení
Verve, 2004 Verve, The - This Is Music: The Singles 92–98
hodnocení/rating Verve, The - This Is Music: The Singles 92–98
0/0
recenze/hodnocení
Verve, 2008 Verve, The - Forth
hodnocení/rating Verve, The - Forth
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000