Vaughan, Stevie Ray

Americký bluesrockový kytarista Stevie Ray Vaughan (1954-1990) se na americké hudební scéně objevil v osmdesátých letech jako nový reprezentant daného žánru a brzy se o něm začalo hovořit jako o nástupci Johnnyho Wintera, jenž však v té době neměl, vlivem působení psychotropních látek a alkoholu, mnoho uměleckého potenciálu. Vaughan postavil skupinu Double Trouble a třebaže kapela měla víceméně doprovodný charakter, brzy se etablovala jako skvělá hudební jednotka. Odsunuli za sebe George Thorogooda And The Destroyers a vážnější konkurencí se pro ně stal až nástup nevidomého kytaristy Jeffa Healeyho. Vaughan však byl ve druhé polovině osmedesátých let v USA skutečným kytarovým fenoménem...

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Vaughan, 1983 Vaughan, Stevie Ray - Texas Flood
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Texas Flood
0/0
recenze/hodnocení
Vaughan, 1984 Vaughan, Stevie Ray - Couldn't Stand the Weather
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Couldn't Stand the Weather
0/0
recenze/hodnocení
Vaughan, 1985 Vaughan, Stevie Ray - Soul To Soul
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Soul To Soul
1/1
recenze/hodnocení
Vaughan, 1986 Vaughan, Stevie Ray - Live Alive
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Live Alive
0/0
recenze/hodnocení
Vaughan, 1989 Vaughan, Stevie Ray - In Step
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - In Step
1/1
recenze/hodnocení
Vaughan, 1990 Vaughan, Stevie Ray - Family Style
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Family Style
1/2
recenze/hodnocení
Vaughan, 1990 Vaughan, Stevie Ray - The Sky Is Crying
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - The Sky Is Crying
0/0
recenze/hodnocení
Vaughan, 1997 Vaughan, Stevie Ray - Live At Carnegie Hall
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Live  At Carnegie Hall
0/0
recenze/hodnocení
Vaughan, 1999 Vaughan, Stevie Ray - Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
0/1
recenze/hodnocení
Vaughan, 2000 Vaughan, Stevie Ray - Blues At Sunrise
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Blues At Sunrise
1/1
recenze/hodnocení
Vaughan, 2007 Vaughan, Stevie Ray - Steve Ray Vaughan & Friends, Solos Sessions & Encores Review
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - Steve Ray Vaughan & Friends, Solos Sessions & Encores Review
0/0
recenze/hodnocení
Vaughan, 2014 Vaughan, Stevie Ray - The King ´s Head Legendary 1980 Radio Broadcast
hodnocení/rating Vaughan, Stevie Ray - The King ´s Head  Legendary 1980 Radio Broadcast
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000