Vanilla Fudge

Vanilla Fudge založili Mark Stein (klávesy, spev), Tim Bogert (basa, spev), Vince Martell (gitara, spev) a Carmine Appice (bicie, spev) v roku 1967.
Kapela mala niekoľko populárnych songov, najväčší hit bol cover od Supremes 'You Keep Me Hangin On'. Členovia kapely obdivovali Beatles, čo sa prejavilo na mnohých coveroch od liverpoolskej štvorky.

Do roku 1970 nahrali päť albumov, pre ktoré sa stali typické hammondky Marka Steina i bicie Carmina Appicea. Kapela inšpirovala prvú zostavu Deep Purple, ktorý boli vtedy ňou posadnutí (hlavne Jon Lord).

14. marca 1970 odohrali posledný koncert a každý sa vybral svojou cestou (Appice a Bogert hrali s Jeffom Beckom v superskupine Beck, Bogert and Appice). Po úspechu kompilácie 'Best of... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Vanilla 1967 Vanilla Fudge - Vanilla Fudge
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Vanilla Fudge
3/8
recenze/hodnocení
Vanilla 1968 Vanilla Fudge - The Beat Goes On
hodnocení/rating Vanilla Fudge - The Beat Goes On
0/1
recenze/hodnocení
Vanilla 1968 Vanilla Fudge - Renaissance
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Renaissance
2/4
recenze/hodnocení
Vanilla 1969 Vanilla Fudge - Near The Beginning
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Near The Beginning
1/2
recenze/hodnocení
Vanilla 1969 Vanilla Fudge - Rock & Roll
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Rock & Roll
1/1
recenze/hodnocení
Vanilla 1982 Vanilla Fudge - Best Of
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Best Of
0/0
recenze/hodnocení
Vanilla 1984 Vanilla Fudge - Mystery
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Mystery
0/1
recenze/hodnocení
Vanilla 1991 Vanilla Fudge - The Best Of [Live]
hodnocení/rating Vanilla Fudge - The Best Of [Live]
0/0
recenze/hodnocení
Vanilla 2002 Vanilla Fudge - The Return
hodnocení/rating Vanilla Fudge - The Return
1/1
recenze/hodnocení
Vanilla 2003 Vanilla Fudge - The Real Deal [Live]
hodnocení/rating Vanilla Fudge - The Real Deal [Live]
0/0
recenze/hodnocení
Vanilla 2007 Vanilla Fudge - Good Good Rockin' [Live at Rockpalast]
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Good Good Rockin' [Live at Rockpalast]
0/0
recenze/hodnocení
Vanilla 2007 Vanilla Fudge - Out Through The In Door
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Out Through The In Door
1/1
recenze/hodnocení
Vanilla 2015 Vanilla Fudge - Spirit Of '67
hodnocení/rating Vanilla Fudge - Spirit Of '67
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000