Vangelis

Vangelis (nar. 1943, vl. menom Evangelos Odysseas Papathanassiou) je svetoznámy grécky hráč na klávesové nástroje a skladateľ elektronickej hudby. Ako štvorročný sa začal učiť hru na klavíri a už ako šesťročný predvádzal naživo svoje vlastné kompozície. Počas študentských rokov založil popovú kapelu Forminx, ktorá bola úspešná v rodnom Grécku. Neskôr sa presťahoval do Paríža a so spevákom Demisom Roussosom založil psychedelic/prog-rockovú skupinu Aphrodite's Child, ktorá uspela už v európskom meradle (cca 20 miliónov predaných nosičov) a vytvorila niekoľko úspešných singlových hitov. V roku 1971 sa rozpadli a Vangelis tak plynule prešiel na svoju sólovú kariéru. Jeho vlastná hudba by sa dala označiť ako zmes elektroniky, new age,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Vangelis 1970 Vangelis - Sex Power (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Sex Power (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1972 Vangelis - Fais Que Ton Rêve Soit Plus Long Que La Nuit
hodnocení/rating Vangelis -  Fais Que Ton Rêve Soit Plus Long Que La Nuit
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1973 Vangelis - Earth
hodnocení/rating Vangelis - Earth
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1973 Vangelis - L' Apocalypse Des Animaux (OST)
hodnocení/rating Vangelis - L' Apocalypse Des Animaux (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1975 Vangelis - Ignacio - Can You Hear The Dogs Barking? (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Ignacio - Can You Hear The Dogs Barking? (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1975 Vangelis - Heaven And Hell
hodnocení/rating Vangelis - Heaven And Hell
0/1
recenze/hodnocení
Vangelis 1976 Vangelis - Albedo 0.39
hodnocení/rating Vangelis - Albedo 0.39
0/1
recenze/hodnocení
Vangelis 1976 Vangelis - La Fête Sauvage (OST)
hodnocení/rating Vangelis -  La Fête Sauvage (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1977 Vangelis - Spiral
hodnocení/rating Vangelis - Spiral
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1978 Vangelis - Beaubourg
hodnocení/rating Vangelis - Beaubourg
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1978 Vangelis - The Dragon (unofficial)
hodnocení/rating Vangelis - The Dragon (unofficial)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1978 Vangelis - Hypothesis (unofficial)
hodnocení/rating Vangelis - Hypothesis (unofficial)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1979 Vangelis - China
hodnocení/rating Vangelis - China
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1979 Vangelis - Opera Sauvage (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Opera Sauvage (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1980 Vangelis - See You Later
hodnocení/rating Vangelis - See You Later
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1981 Vangelis - Chariots Of Fire (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Chariots Of Fire (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1983 Vangelis - Antarctica (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Antarctica (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1984 Vangelis - Soil Festivities
hodnocení/rating Vangelis - Soil Festivities
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1985 Vangelis - Mask
hodnocení/rating Vangelis - Mask
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1985 Vangelis - Invisible Connections
hodnocení/rating Vangelis - Invisible Connections
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1988 Vangelis - Direct
hodnocení/rating Vangelis - Direct
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1990 Vangelis - The City
hodnocení/rating Vangelis - The City
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1992 Vangelis - 1492: Conquest Of Paradise (OST)
hodnocení/rating Vangelis - 1492: Conquest Of Paradise (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1994 Vangelis - Blade Runner (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Blade Runner (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1995 Vangelis - Voices
hodnocení/rating Vangelis - Voices
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1996 Vangelis - Oceanic
hodnocení/rating Vangelis - Oceanic
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 1998 Vangelis - El Greco
hodnocení/rating Vangelis - El Greco
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 2001 Vangelis - Mythodea
hodnocení/rating Vangelis - Mythodea
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 2004 Vangelis - Alexander (OST)
hodnocení/rating Vangelis - Alexander (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 2007 Vangelis - El Greco (OST)
hodnocení/rating Vangelis - El Greco (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Vangelis 2016 Vangelis - Rosetta
hodnocení/rating Vangelis - Rosetta
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000