Van Der Graaf Generator

Medzi velikánov progresívneho, umeleckého, či inak vzletne pomenovaného roku patrí iba zopár vyvolených. Medzi King Crimson, Yes alebo Genesis patrí ešte jedno meno elektrizujúcej kapely Van Der Graaf Generator.

Išlo o projekt jedného z najosobitejších rockových interpretov našich dejín, a síce speváka, gitaristu i klávesáka Petra Hammilla. Založil ho v roku 1967 spolu s Chrisom Judge Smithom ešte za študentských čias v Manchestri. Podarilo sa im vydať jeden singel People you are going to/Firebrand, ale napokon sa Hammill rozhodol, že nahrá sólový album. Keďže v zostave sa zjavili všetci členovia študentskej kapely, vychádza v roku 1969 debutový album Van Der Graaf generator – The aerosol grey machine v nástrojovom obsadení:... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Hammill, Peter

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Van 1969 Van Der Graaf Generator - The Aerosol Grey Machine
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - The Aerosol Grey Machine
8/9
recenze/hodnocení
Van 1970 Van Der Graaf Generator - The Least We Can Do Is Wave To Each Other
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - The Least We Can Do Is Wave To Each Other
10/14
recenze/hodnocení
Van 1970 Van Der Graaf Generator - H to He, Who Am the Only One
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - H to He, Who Am the Only One
12/17
recenze/hodnocení
Van 1971 Van Der Graaf Generator - Pawn Hearts
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Pawn Hearts
12/15
recenze/hodnocení
Van 1975 Van Der Graaf Generator - Godbluff
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Godbluff
7/9
recenze/hodnocení
Van 1976 Van Der Graaf Generator - Still Life
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Still Life
10/13
recenze/hodnocení
Van 1976 Van Der Graaf Generator - World Record
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - World Record
5/5
recenze/hodnocení
Van 1977 Van Der Graaf Generator - The Quiet Zone / The Pleasure Dome
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - The Quiet Zone / The Pleasure Dome
2/4
recenze/hodnocení
Van 1978 Van Der Graaf Generator - Vital - Van der Graaf Live
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Vital - Van der Graaf Live
4/4
recenze/hodnocení
Van 1982 Van Der Graaf Generator - Time Vaults
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Time Vaults
1/1
recenze/hodnocení
Van 1986 Van Der Graaf Generator - First Generation (Scenes from 1969-1971)
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - First Generation (Scenes from 1969-1971)
0/0
recenze/hodnocení
Van 1986 Van Der Graaf Generator - Second Generation (Scenes from 1975-1977)
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Second Generation (Scenes from 1975-1977)
0/0
recenze/hodnocení
Van 1988 Van Der Graaf Generator - Now And Then
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Now And Then
1/1
recenze/hodnocení
Van 1994 Van Der Graaf Generator - Maida Vale (BBC live)
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Maida Vale (BBC live)
0/0
recenze/hodnocení
Van 2003 Van Der Graaf Generator - Godbluff Live 1975
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Godbluff Live 1975
0/0
recenze/hodnocení
Van 2005 Van Der Graaf Generator - Present
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Present
2/3
recenze/hodnocení
Van 2007 Van Der Graaf Generator - Real Time
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Real Time
2/2
recenze/hodnocení
Van 2008 Van Der Graaf Generator - Trisector
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Trisector
2/4
recenze/hodnocení
Van 2011 Van Der Graaf Generator - A Grounding In Numbers
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - A Grounding In Numbers
5/7
recenze/hodnocení
Van 2012 Van Der Graaf Generator - ALT
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - ALT
1/1
recenze/hodnocení
Van 2015 Van Der Graaf Generator - Merlin Atmos (Live 2013)
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Merlin Atmos (Live 2013)
1/1
recenze/hodnocení
Van 2015 Van Der Graaf Generator - After the Flood: At The BBC 1968 - 1977
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - After the Flood: At The BBC 1968 - 1977
0/0
recenze/hodnocení
Van 2016 Van Der Graaf Generator - Do Not Disturb
hodnocení/rating Van Der Graaf Generator - Do Not Disturb
2/3
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000