UK

Typická superskupina, jejíž sestavu tvořili John Wetton (zpěv, baskytara), Bill Bruford (bicí), Eddie Jobson (housle, klávesy) a Allan Holdsworth (kytara). Bruford a Wetton spolu hrávali v King Crimson, Jobson spolupracoval s Roxy Music a Frankem Zappou, Holdsworth je znám m. j. coby člen kapel Tempest a Soft Machine.

První eponymní album z roku 1978 přineslo klasický progresivní rock, odlišující se od podobných tehdejších počinů použitím jazzových harmonií a atypické rytmiky, důležitou roli hrála i Jobsonova sóla na housle.

Po nahrání debutového LP opustili skupinu UK Bruford s Holdsworthem, posílil ji naopak bývalý Zappův bubeník Terry Bozzio. Coby trio nahrála kapela album Danger Money 1979), které se... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

UK 1978 UK - U.K.
hodnocení/rating UK - U.K.
2/2
recenze/hodnocení
UK 1978 UK - Road Test, November 9, 1978
hodnocení/rating UK - Road Test, November 9, 1978
0/0
recenze/hodnocení
UK 1979 UK - Danger Money
hodnocení/rating UK - Danger Money
3/4
recenze/hodnocení
UK 1979 UK - Night After Night Live!
hodnocení/rating UK - Night After Night Live!
1/1
recenze/hodnocení
UK 1979 UK - Three Court Musicians
hodnocení/rating UK - Three Court Musicians
0/0
recenze/hodnocení
UK 1999 UK - Concert Classics Vol. 4
hodnocení/rating UK - Concert Classics Vol. 4
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000