U2

U2 je irská rocková skupina a jedno z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších hudebních uskupení posledních tří hudebních dekád.

Základy byly položeny v Dublinu v roce 1976, kdy čtrnáctiletý Lawrence Joseph „Larry“ Mullen, jr. uveřejnil na nástěnku gymnázia inzerát, ve kterém hledal vhodného kytaristu ke svým, nově pořízeným, bicím. Na konkurzu v kuchyni Mullenových se, mimo jiných, objevili i Paul David Hewson (alias Bono Vox, v latině značící „dobrý hlas“, údajně přezdívaný podle obchodu s pomůckami pro neslyšící „Bonavox“, podle jiných zdrojů díky své pohotové „vyřídilce“, se kterou bavil spolužáky na škole), David Howel Evans (s přezdívkou The Edge, kterou ho častovala i jeho matka,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

U2 1980 U2 - Boy
hodnocení/rating U2 - Boy
1/3
recenze/hodnocení
U2 1981 U2 - October
hodnocení/rating U2 - October
1/2
recenze/hodnocení
U2 1983 U2 - War
hodnocení/rating U2 - War
2/4
recenze/hodnocení
U2 1983 U2 - Under A Blood Red Sky (Live)
hodnocení/rating U2 - Under A Blood Red Sky (Live)
1/2
recenze/hodnocení
U2 1984 U2 - The Unforgettable Fire
hodnocení/rating U2 - The Unforgettable Fire
1/5
recenze/hodnocení
U2 1985 U2 - Wide Awake in America (EP)
hodnocení/rating U2 - Wide Awake in America (EP)
0/1
recenze/hodnocení
U2 1987 U2 - The Joshua Tree
hodnocení/rating U2 - The Joshua Tree
1/7
recenze/hodnocení
U2 1988 U2 - Rattle and Hum
hodnocení/rating U2 - Rattle and Hum
0/1
recenze/hodnocení
U2 1991 U2 - Achtung Baby
hodnocení/rating U2 - Achtung Baby
2/6
recenze/hodnocení
U2 1991 U2 - The New Years Concert Dublin (31.12.1989)
hodnocení/rating U2 - The New Years Concert Dublin (31.12.1989)
0/0
recenze/hodnocení
U2 1993 U2 - Zooropa
hodnocení/rating U2 - Zooropa
1/4
recenze/hodnocení
U2 1997 U2 - Pop
hodnocení/rating U2 - Pop
0/0
recenze/hodnocení
U2 2000 U2 - All That You Can´t Leave Behind
hodnocení/rating U2 - All That You Can´t Leave Behind
0/1
recenze/hodnocení
U2 2004 U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb
hodnocení/rating U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb
0/1
recenze/hodnocení
U2 2009 U2 - No Line on the Horizon
hodnocení/rating U2 - No Line on the Horizon
0/0
recenze/hodnocení
U2 2014 U2 - Songs of Innocence
hodnocení/rating U2 - Songs of Innocence
0/0
recenze/hodnocení
U2 2017 U2 - Songs Of Experience
hodnocení/rating U2 -  Songs Of Experience
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000