Tusmørke

Tusmørke (Soumrak) je norská skupina hrající psychedelický folk-rock. Skupinu založila v první polovině devadesátých let identická dvojčata Benedikt a Kristoffer Momrak, vystupující pod pseudonymy Benediktator a Krizla.

V roce 1997 ještě stihli nahrát první demo. Potom ovšem činnost skupiny přerušili a vystupovali jako hip-hopové duo Momrakattakk. Následně hráli v neo-progové skupině Les Fleurs Du Mal a z ní vzešli, v roce 2009 obnovení, mnohem temnější a živější Tusmørke.

V roce 2012 vydali ve složení Benediktator (zpěv, baskytara, kytary a perkuse), Krizla (zpěv, flétny, perkuse), Martin Kneppen (mj. z folk-metalových Ásmegin) jako HlewagastiR (bicí a perkuse) a Jon Østvedal jako Deadly Nightshade (klávesy)... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Tusmørke 2012 Tusmørke - Underjordisk Tusmørke
hodnocení/rating Tusmørke - Underjordisk Tusmørke
0/1
recenze/hodnocení
Tusmørke 2014 Tusmørke - Riset Bak Speilet
hodnocení/rating Tusmørke - Riset Bak Speilet
0/1
recenze/hodnocení
Tusmørke 2016 Tusmørke - Ført Bak Lyset
hodnocení/rating Tusmørke - Ført Bak Lyset
0/0
recenze/hodnocení
Tusmørke 2017 Tusmørke - Hinsides
hodnocení/rating Tusmørke - Hinsides
0/0
recenze/hodnocení
Tusmørke 2017 Tusmørke - Bydyra
hodnocení/rating Tusmørke - Bydyra
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000