Tristania

/

Norská kapela, kterou můžeme zařadit do šuplíku symfonického metalu s příměsí doomu. V roce 1995 ji ve Stavangeru založili zpěvák a kytarista Morten Veland, hráč na klávesy Einar Moen a bubeník Kenneth Ølsson. O něco později se k nim přidali další kytarista a zpěvák Anders Høyvik Hidle a baskytarista Rune Østerhus, během demonahrávek v roce 1997 pak sestavu Tristanie doplnila ještě zpěvačka Vibeke Steneová. V tomto složení bylo u Napalm Records nahráno první eponymní EP.

První album Widow's Weeds vydává Tristania v roce 1998, o rok později je následuje další album Beyond the Veil. Většina písní na obou albech pochází z tvůrčí dílny Moen/Veland. V prosinci následujícího roku ale Morten Veland kapelu... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Tristania 1998 Tristania - Widow's Weeds
hodnocení/rating Tristania - Widow's Weeds
0/0
recenze/hodnocení
Tristania 1999 Tristania - Beyond the Veil
hodnocení/rating Tristania - Beyond the Veil
0/0
recenze/hodnocení
Tristania 2001 Tristania - World of Glass
hodnocení/rating Tristania - World of Glass
0/0
recenze/hodnocení
Tristania 2005 Tristania - Ashes
hodnocení/rating Tristania - Ashes
0/0
recenze/hodnocení
Tristania 2007 Tristania - Illumination
hodnocení/rating Tristania - Illumination
0/0
recenze/hodnocení
Tristania 2010 Tristania - Rubicon
hodnocení/rating Tristania - Rubicon
0/0
recenze/hodnocení
Tristania 2013 Tristania - Darkest White
hodnocení/rating Tristania - Darkest White
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000