Traffic

Skupinu Traffic založili v roce 1967 v Birminghamu multiinstrumentalista Steve Winwood (klávesy, kytara, baskytara, zpěv), Chris Wood (flétna, saxofon), Jim Capaldi (bicí, zpěv) a Dave Mason (kytara). Zvuk kapely byl už od jejího vzniku založen na Winwoodových klávesách a Woodově dechových nástrojích. Co se týče stylu, jedná se o mix folk rocku, psychedelie, prvků jazzu a progresivního rocku.

Debutové album Mr. Fantasy se hlásí ke klasice britské psychedelie, produkované například rannými Pink Floyd, Procol Harum a Family. Ještě před jeho vydáním opouští kapelu Mason, kterého k tomu vedou spory ohledně stylového zaměření kapely. V roce 1968 se však vrací, aby se podílel na natáčení druhého, eponymního alba. Po koncertní... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Traffic 1967 Traffic - Mr. Fantasy
hodnocení/rating Traffic - Mr. Fantasy
0/0
recenze/hodnocení
Traffic 1968 Traffic - Traffic
hodnocení/rating Traffic - Traffic
1/1
recenze/hodnocení
Traffic 1969 Traffic - Last Exit
hodnocení/rating Traffic - Last Exit
0/0
recenze/hodnocení
Traffic 1970 Traffic - John Barleycorn Must Die
hodnocení/rating Traffic - John Barleycorn Must Die
2/3
recenze/hodnocení
Traffic 1971 Traffic - Welcome to the canteen
hodnocení/rating Traffic - Welcome to the canteen
1/1
recenze/hodnocení
Traffic 1971 Traffic - The Low Spark of High Heeled Boys
hodnocení/rating Traffic - The Low Spark of High Heeled Boys
1/1
recenze/hodnocení
Traffic 1973 Traffic - Shoot Out at the Fantasy Factory
hodnocení/rating Traffic - Shoot Out at the Fantasy Factory
2/2
recenze/hodnocení
Traffic 1973 Traffic - On the road
hodnocení/rating Traffic - On the road
0/0
recenze/hodnocení
Traffic 1974 Traffic - When The Eagle Flies
hodnocení/rating Traffic - When The Eagle Flies
2/2
recenze/hodnocení
Traffic 1991 Traffic - Smiling phases
hodnocení/rating Traffic - Smiling phases
1/2
recenze/hodnocení
Traffic 1994 Traffic - Far From Home
hodnocení/rating Traffic - Far From Home
0/0
recenze/hodnocení
Traffic 2001 Traffic - Classic [Steve Winwood]
hodnocení/rating Traffic - Classic [Steve Winwood]
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000