Tool

Počátky (1990–1995)

Během osmdesátých let se budoucí členové Tool, kytarista/baskytarista Paul d'Amour, bubeník Danny Carey, kytarista Adam Jones a zpěvák Maynard James Keenan shodou okolností ubytovali v Los Angeles — kde d'Amour a Jones chtěli vstoupit do filmového průmyslu, Carey byl již profesionálním bubeníkem ve skupině Carole King, Pigmy Love Circus a Green Jellÿ. Keenan, spolu s d'Amourem a Jonesem založili svoji vlastní skupinu na konci 80.let.

Tool získali okamžitě uznání za jejich první oficiální album Opiate (1992), pro něž si vypůjčili název ze slavné citace Karla Marxe: 'Náboženství ... je opium lidstva.' Toto EP s šesti skladbami obsahující jedny z nejtvrdších písní, jaké kdy Tool nahráli -... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Tool 1991 Tool - 72826
hodnocení/rating Tool - 72826
0/2
recenze/hodnocení
Tool 1992 Tool - Opiate
hodnocení/rating Tool - Opiate
2/6
recenze/hodnocení
Tool 1993 Tool - Undertow
hodnocení/rating Tool - Undertow
1/5
recenze/hodnocení
Tool 1996 Tool - Ænima
hodnocení/rating Tool - Ænima
2/7
recenze/hodnocení
Tool 2000 Tool - Salival
hodnocení/rating Tool - Salival
1/2
recenze/hodnocení
Tool 2001 Tool - Lateralus
hodnocení/rating Tool - Lateralus
3/9
recenze/hodnocení
Tool 2006 Tool - 10,000 Days
hodnocení/rating Tool - 10,000 Days
6/8
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000