Tomita, Isao

Isao Tomita (1932) - japonský hudební skladatel, hráč na synthesizery, hudební aranžér. Tvůrce scénické, divadelní a filmové hudby. Napsal vstupní skladbu pro Olympijské hry v Melbourne v r. 1952 v Austrálii. Vystudoval univerzitu Keio v Tokiu. Pracoval pro japonskou televizi a napsal hudbu pro televizní seriál White Lion.
Koncem šedesátých let jej fascinovalo album Switched-On Back (Wendy Carlos a Robert Moog), které bylo natočeno za pomocí prvních synthesizerů. To jej natolik zaujalo, že se rozhodl napříště věnovat svůj skladatelský a umělecký potenciál směrem k articifiální hudbě vytvářenou za pomoci synthesizerů a vymožeností studiové elektroniky.
Vybral si k tomu díla klasiků. Album Snowflakes Are Dancing (1974) bylo v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Tomita, 1974 Tomita, Isao - Snowflakes Are Dancing
hodnocení/rating Tomita, Isao - Snowflakes Are Dancing
0/0
recenze/hodnocení
Tomita, 1975 Tomita, Isao - Firebird
hodnocení/rating Tomita, Isao - Firebird
1/1
recenze/hodnocení
Tomita, 1975 Tomita, Isao - Mussorgsky: Pictures at an Exhibition
hodnocení/rating Tomita, Isao - Mussorgsky: Pictures at an Exhibition
0/0
recenze/hodnocení
Tomita, 1976 Tomita, Isao - The Planets
hodnocení/rating Tomita, Isao - The Planets
0/0
recenze/hodnocení
Tomita, 1978 Tomita, Isao - Kosmos
hodnocení/rating Tomita, Isao - Kosmos
0/0
recenze/hodnocení
Tomita, 1978 Tomita, Isao - Bermuda Triangle
hodnocení/rating Tomita, Isao - Bermuda Triangle
0/0
recenze/hodnocení
Tomita, 1980 Tomita, Isao - Bolero
hodnocení/rating Tomita, Isao - Bolero
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000