Todd Rundgren's Utopia

Todd Rundgren je americký gitarista, spevák a všestranne zameraný umelec i producent. Produkoval napríklad albumy hard rockovej skupiny Grand Funk Railroad, ale aj tie od Patti Smith či Meat Loafa, prípadne New York Dolls. Štýlovo sa počas sólovej kariéry i so skupinou Utopia pohyboval azda všade, od popu cez psychedéliu, ezoteriku, fusion, art až po iné rocky (a mal aj náznaky zappovho humoru). Dokonca sa montoval aj do filmu.

Po sólovom albume A wizard, a true star (1973) premenoval sprievodnú skupinu na Utopia a spočiatku sa mohutne ponoril do art rockových vôd, využívajúc až troch klávesákov! S ňou nahral desať štúdiových albumov (v rozpätí rokov 1974-1986, ak... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Todd 1974 Todd Rundgren's Utopia - Todd Rundgren's Utopia
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Todd Rundgren's Utopia
2/3
recenze/hodnocení
Todd 1975 Todd Rundgren's Utopia - Another live
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Another live
1/1
recenze/hodnocení
Todd 1977 Todd Rundgren's Utopia - RA
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - RA
0/1
recenze/hodnocení
Todd 1977 Todd Rundgren's Utopia - Oops! Wrong planet
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Oops! Wrong planet
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1980 Todd Rundgren's Utopia - Adventures in Utopia
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Adventures in Utopia
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1980 Todd Rundgren's Utopia - Deface the music
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Deface the music
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1982 Todd Rundgren's Utopia - Swing to the right
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Swing to the right
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1982 Todd Rundgren's Utopia - Utopia
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Utopia
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1983 Todd Rundgren's Utopia - Oblivion
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Oblivion
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1985 Todd Rundgren's Utopia - POV
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - POV
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1986 Todd Rundgren's Utopia - Trivia
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Trivia
0/0
recenze/hodnocení
Todd 1993 Todd Rundgren's Utopia - Redux’92 live in Japan
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Redux’92 live in Japan
0/0
recenze/hodnocení
Todd 2001 Todd Rundgren's Utopia - Disco jets
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Disco jets
0/0
recenze/hodnocení
Todd 2003 Todd Rundgren's Utopia - Last of the new wave riders
hodnocení/rating Todd Rundgren's Utopia - Last of the new wave riders
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000