Toad

Švajčiarsko-talianska hardrocková kapela Toad patrí k tým zaujímavejším, ktoré tvrdšia hudba počiatku 70. rokov priniesla.

Vznikla v Bazileji, založili ju dvaja hráči z psychedelicky orientovanej kapely Brainticket, Cosimo Lampis (bicie) a Werner Fröhlich (basa, spev), ktorí sa spojili s talianskym gitaristom Vittoriom „Vic“ Vergeatom (chvíľku pôsobil v inej psychedelickej legende, a síce Hawkwind). V roku 1970 vyšiel singel Fly/No need a kapela začala nahrávať svoj debutový album, pričom sa rozrástla na kvartet, keď sa mikrofónu chopil Benjamin „Benj“ Jäger. Dielo vyšlo v roku 1971 na značke Hallelujah a nahrával ho Martin Birch, známy zo spolupráce s takými veličinami, ako Deep Purple, Black Sabbath alebo Iron Maiden.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Toad 1971 Toad - Toad
hodnocení/rating Toad - Toad
1/4
recenze/hodnocení
Toad 1972 Toad - Tommorow blue
hodnocení/rating Toad - Tommorow blue
0/1
recenze/hodnocení
Toad 1975 Toad - Dreams
hodnocení/rating Toad - Dreams
0/0
recenze/hodnocení
Toad 1993 Toad - Stop this crime
hodnocení/rating Toad - Stop this crime
0/0
recenze/hodnocení
Toad 2003 Toad - B.U.F.O. (Blues United Fighting Organisation)
hodnocení/rating Toad - B.U.F.O. (Blues United Fighting Organisation)
0/0
recenze/hodnocení
Toad 2004 Toad - Behind the wheels
hodnocení/rating Toad - Behind the wheels
0/0
recenze/hodnocení
Toad 2005 Toad - Live at St. Joseph, Basel 22.04.1972
hodnocení/rating Toad - Live at St. Joseph, Basel 22.04.1972
0/0
recenze/hodnocení
Toad 2006 Toad - The real thing: Live in Brienz, Switzerland, 1994
hodnocení/rating Toad - The real thing: Live in Brienz, Switzerland, 1994
0/0
recenze/hodnocení
Toad 2008 Toad - Yearnin’ learnin’ live 1978
hodnocení/rating Toad - Yearnin’ learnin’ live 1978
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000