Thin Lizzy

Irská hard rocková skupina založená v Dublinu v roce 1969. Původním vedoucím skupiny byl baskytarista, skladatel a zpěvák Phil Lynott. Jejich asi nejznámější skladbou je 'The Boys Are Back in Town' z roku 1976, která je dodnes hraná na hard rockových a klasických rockových rozhlasových stanicích.

Nejdříve používali stejné techniky hry jako ostatní hard rockové skupiny, ale pak začali používat dvou doprovodných kytar - techniky hry jejímiž průkopníky byli Wishbone Ash ve Velké Británii a nezávisle na nich ve Spojených státech Lynyrd Skynyrd a The Allman Brothers Band. Tento styl hry byl později zdokonalen a používán skupinami nové vlny britského heavy metalu, zvláště Judas Priest a Iron Maiden.
Lynott byl jedním z... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Thin 1971 Thin Lizzy - Thin Lizzy
hodnocení/rating Thin Lizzy - Thin Lizzy
1/2
recenze/hodnocení
Thin 1972 Thin Lizzy - Shades of a Blue Orphanage
hodnocení/rating Thin Lizzy - Shades of a Blue Orphanage
1/1
recenze/hodnocení
Thin 1973 Thin Lizzy - Vagabonds of the Western World
hodnocení/rating Thin Lizzy - Vagabonds of the Western World
0/2
recenze/hodnocení
Thin 1974 Thin Lizzy - Nightlife
hodnocení/rating Thin Lizzy - Nightlife
2/3
recenze/hodnocení
Thin 1975 Thin Lizzy - Fighting
hodnocení/rating Thin Lizzy - Fighting
2/2
recenze/hodnocení
Thin 1976 Thin Lizzy - Jailbreak
hodnocení/rating Thin Lizzy - Jailbreak
2/2
recenze/hodnocení
Thin 1976 Thin Lizzy - Johnny the Fox
hodnocení/rating Thin Lizzy - Johnny the Fox
2/3
recenze/hodnocení
Thin 1977 Thin Lizzy - Bad Reputation
hodnocení/rating Thin Lizzy - Bad Reputation
0/0
recenze/hodnocení
Thin 1978 Thin Lizzy - Live and Dangerous
hodnocení/rating Thin Lizzy - Live and Dangerous
1/1
recenze/hodnocení
Thin 1979 Thin Lizzy - Black Rose
hodnocení/rating Thin Lizzy - Black Rose
4/7
recenze/hodnocení
Thin 1980 Thin Lizzy - Chinatown
hodnocení/rating Thin Lizzy - Chinatown
0/0
recenze/hodnocení
Thin 1981 Thin Lizzy - Renegade
hodnocení/rating Thin Lizzy - Renegade
3/2
recenze/hodnocení
Thin 1981 Thin Lizzy - Lizzy Killers
hodnocení/rating Thin Lizzy - Lizzy Killers
0/0
recenze/hodnocení
Thin 1981 Thin Lizzy - The Adventures Of...
hodnocení/rating Thin Lizzy - The Adventures Of...
0/0
recenze/hodnocení
Thin 1983 Thin Lizzy - Thunder & Lightning
hodnocení/rating Thin Lizzy - Thunder & Lightning
1/1
recenze/hodnocení
Thin 1996 Thin Lizzy - Wild One: The Very Best of Thin Lizzy
hodnocení/rating Thin Lizzy - Wild One: The Very Best of Thin Lizzy
0/0
recenze/hodnocení
Thin 2000 Thin Lizzy - One Night Only
hodnocení/rating Thin Lizzy - One Night Only
0/0
recenze/hodnocení
Thin 2001 Thin Lizzy - Vagabonds, Kings, Warriors, Angels
hodnocení/rating Thin Lizzy - Vagabonds, Kings, Warriors, Angels
1/1
recenze/hodnocení
Thin 2004 Thin Lizzy - Greatest Hits
hodnocení/rating Thin Lizzy - Greatest Hits
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000