Therion

Therion je švédska death/symphonic metalová skupina. Bola založená Christoferom Johnssonom ako Blitzkrieg, neskôr premenovaná na Megatherion. Názov Megatherion má svoj pôvod v starej gréčtine „To mega therion“ čo je prekladané ako veľké zviera a je taktiez spomínané v Biblii v Zjavení sväteho Jána ako číslo šelmy/beštie. Po krátkej dobe bolo meno skrátené len na Therion. Skupina začala pôsobiť ako death metalová ale postupne sa prepracovala k symphonickému metalu. Ako zlomový album medzi týmito dvoma obdobiami skupiny je označovaný album Theli (1996). Vychádzajúc z death metalu vytvorila skupina symbiózu klasickej hudby a metalu. V tomto štýle sa silne odzrkadľuje nadšenie Christofera Johnssonsona pre Richarda Wagnera. Prevažnú čast... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Therion 1991 Therion - Of Darkness
hodnocení/rating Therion - Of Darkness
1/3
recenze/hodnocení
Therion 1991 Therion - Beyond Sanctorum
hodnocení/rating Therion - Beyond Sanctorum
0/2
recenze/hodnocení
Therion 1993 Therion - Symphony Masses Ho Drakon Ho Megas
hodnocení/rating Therion - Symphony Masses   Ho Drakon Ho Megas
0/1
recenze/hodnocení
Therion 1995 Therion - Lepaca Kliffoth
hodnocení/rating Therion - Lepaca Kliffoth
1/2
recenze/hodnocení
Therion 1997 Therion - Theli
hodnocení/rating Therion - Theli
1/2
recenze/hodnocení
Therion 1997 Therion - A'arab Zaraq Lucid Dreaming
hodnocení/rating Therion - A'arab Zaraq Lucid Dreaming
0/0
recenze/hodnocení
Therion 1998 Therion - Vovin
hodnocení/rating Therion - Vovin
1/2
recenze/hodnocení
Therion 1999 Therion - Crowning of Atlantis
hodnocení/rating Therion - Crowning of Atlantis
1/1
recenze/hodnocení
Therion 2000 Therion - Deggial
hodnocení/rating Therion - Deggial
1/2
recenze/hodnocení
Therion 2001 Therion - Secret of the Runes
hodnocení/rating Therion - Secret of the Runes
1/2
recenze/hodnocení
Therion 2002 Therion - Live in Midgard
hodnocení/rating Therion - Live in Midgard
1/1
recenze/hodnocení
Therion 2004 Therion - Lemuria
hodnocení/rating Therion - Lemuria
1/3
recenze/hodnocení
Therion 2004 Therion - Sirius B
hodnocení/rating Therion - Sirius B
2/4
recenze/hodnocení
Therion 2006 Therion - Celebrator Of Becoming (4DVD + 2CD)
hodnocení/rating Therion - Celebrator Of Becoming  (4DVD + 2CD)
0/1
recenze/hodnocení
Therion 2007 Therion - Gothic Kabbalah
hodnocení/rating Therion - Gothic Kabbalah
0/1
recenze/hodnocení
Therion 2008 Therion - Live Gothic (DVD a 2CD)
hodnocení/rating Therion - Live Gothic (DVD a 2CD)
0/0
recenze/hodnocení
Therion 2010 Therion - Sitra Ahra
hodnocení/rating Therion - Sitra Ahra
1/2
recenze/hodnocení
Therion 2012 Therion - Les Fleurs Du Mal
hodnocení/rating Therion - Les Fleurs Du Mal
0/0
recenze/hodnocení
Therion 2018 Therion - Beloved Antichrist
hodnocení/rating Therion - Beloved Antichrist
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000