Pentangle, The

Britská hudební skupina The Pentangle byla založena v Londýně roku 1967. U zrodu stáli dva kytaristé John Renbourn a Bert Jansch, tehdy uznávaní hudebníci na britské lidové scéně. Na post zpěvačky byla vybrána oboum dobře známá Jacqui McShee a rytmickou sekci obsatarali jazzoví hudebníci Terry Cox na bicí a Danny Thomson obsluhoval kontrabas. Všechny dohromady spojovala láska k jazzu, blues a především lidové kultuře a folkovým tradicím.
První stejnojmenná deska byla vypuštěna roku 1968 a ještě v témže roce ji následovalo dvoj lp s živým i studiovým materiálem Sweet Child. Největší komerční úspěch přišel hned vzápětí roku následujícího. Album Basket of Light bodovalo s překvapivě hitovým singlem Light Flight, který se... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Pentangle, 1968 Pentangle, The - The Pentangle
hodnocení/rating Pentangle, The - The Pentangle
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1968 Pentangle, The - Sweet Child
hodnocení/rating Pentangle, The - Sweet Child
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1969 Pentangle, The - Basket of Light
hodnocení/rating Pentangle, The - Basket of Light
1/1
recenze/hodnocení
Pentangle, 1970 Pentangle, The - Cruel Sister
hodnocení/rating Pentangle, The - Cruel Sister
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1971 Pentangle, The - Reflection
hodnocení/rating Pentangle, The - Reflection
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1972 Pentangle, The - Solomon´s Seal
hodnocení/rating Pentangle, The - Solomon´s Seal
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1984 Pentangle, The - Open the Door
hodnocení/rating Pentangle, The - Open the Door
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1986 Pentangle, The - In the Round
hodnocení/rating Pentangle, The - In the Round
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1989 Pentangle, The - So Early In the Spring
hodnocení/rating Pentangle, The - So Early In the Spring
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1991 Pentangle, The - Think of Tomorrow
hodnocení/rating Pentangle, The - Think of Tomorrow
0/0
recenze/hodnocení
Pentangle, 1993 Pentangle, The - One More Road
hodnocení/rating Pentangle, The - One More Road
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000