Strawbs

Počátkem 60.let se potkávají na londýnské škole David Cousins a Tony Hooper jako bluegrassové duo, později známí ve folkových klubech a na festivalech jako Strawberry Hill Boys. V roce 1967 s basistou Ronem Chestermanem a zpěvačkou Sandy Denny vystupují už pod jménem Strawbs. První alba se nesou ve folkrockovém duchu, Dave Cousins jako hlavní skladatel skupiny se stává také klíčovým zpěvákem, zvláště poté, co charismatická Sandy odchází do Fairport Convention. Desky The Strawbs a Dragonfly obsahují vedle folkových skladeb také rozsáhlejší baladická díla, na dvojce už hostuje student Královské hudební akademie Rick Wakeman.

Kapela pod zkušenou rukou producenta Tony Viscontiho (David Bowie, Tyrannosaurus Rex) získává... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Strawbs 1969 Strawbs - Strawbs
hodnocení/rating Strawbs - Strawbs
1/2
recenze/hodnocení
Strawbs 1970 Strawbs - Dragonfly
hodnocení/rating Strawbs - Dragonfly
1/2
recenze/hodnocení
Strawbs 1970 Strawbs - Just a Collection of Antiques and Curios
hodnocení/rating Strawbs - Just a Collection of Antiques and Curios
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1971 Strawbs - From The Witchwood
hodnocení/rating Strawbs - From The Witchwood
2/4
recenze/hodnocení
Strawbs 1972 Strawbs - Grave New World
hodnocení/rating Strawbs - Grave New World
2/3
recenze/hodnocení
Strawbs 1972 Strawbs - Dave Cousins: Two Weeks last Summer
hodnocení/rating Strawbs - Dave Cousins: Two Weeks last Summer
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1973 Strawbs - Bursting At The Seams
hodnocení/rating Strawbs - Bursting At The Seams
1/2
recenze/hodnocení
Strawbs 1973 Strawbs - All Our Own Works
hodnocení/rating Strawbs - All Our Own Works
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1974 Strawbs - Hero And Heroine
hodnocení/rating Strawbs - Hero And Heroine
1/2
recenze/hodnocení
Strawbs 1975 Strawbs - Ghosts
hodnocení/rating Strawbs - Ghosts
2/4
recenze/hodnocení
Strawbs 1975 Strawbs - Nomadness
hodnocení/rating Strawbs - Nomadness
1/2
recenze/hodnocení
Strawbs 1976 Strawbs - Deep Cuts
hodnocení/rating Strawbs - Deep Cuts
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1977 Strawbs - Burning For You
hodnocení/rating Strawbs - Burning For You
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1978 Strawbs - Deadlines
hodnocení/rating Strawbs - Deadlines
2/2
recenze/hodnocení
Strawbs 1979 Strawbs - Dave Cousins/Brian Willoughby: Old Schools Songs
hodnocení/rating Strawbs - Dave Cousins/Brian Willoughby: Old Schools Songs
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1987 Strawbs - Don´t Say Goodbye
hodnocení/rating Strawbs - Don´t Say Goodbye
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1990 Strawbs - Preserves Uncanned
hodnocení/rating Strawbs - Preserves Uncanned
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1991 Strawbs - Sandy Denny and The Strawbs
hodnocení/rating Strawbs - Sandy Denny and The Strawbs
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1991 Strawbs - Ringing Down The Years
hodnocení/rating Strawbs - Ringing Down The Years
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1993 Strawbs - Greatest Hits Live
hodnocení/rating Strawbs - Greatest Hits Live
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1994 Strawbs - Dave Cousins & Brian Willoughby: The Bridge
hodnocení/rating Strawbs - Dave Cousins & Brian Willoughby: The Bridge
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1995 Strawbs - Heartbreak Hill
hodnocení/rating Strawbs - Heartbreak Hill
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1995 Strawbs - BBC in Concert
hodnocení/rating Strawbs - BBC in Concert
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 1997 Strawbs - Halcyon days
hodnocení/rating Strawbs - Halcyon days
1/1
recenze/hodnocení
Strawbs 1999 Strawbs - Concert Classics
hodnocení/rating Strawbs - Concert Classics
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2000 Strawbs - The Complete Strawbs Live at Chiswick House 1998
hodnocení/rating Strawbs - The Complete Strawbs Live at Chiswick House 1998
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2002 Strawbs - Acoustic Strawbs: Baroque & Roll
hodnocení/rating Strawbs - Acoustic Strawbs: Baroque & Roll
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2002 Strawbs - Wakeman & Cousins: Hummingbird
hodnocení/rating Strawbs - Wakeman & Cousins: Hummingbird
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2003 Strawbs - Blue Angel
hodnocení/rating Strawbs - Blue Angel
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2004 Strawbs - Déja Fou
hodnocení/rating Strawbs - Déja Fou
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2004 Strawbs - Acoustic Strawbs Live: Full Bloom
hodnocení/rating Strawbs - Acoustic Strawbs Live: Full Bloom
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2004 Strawbs - Wakeman & Cousins: Live 1988
hodnocení/rating Strawbs - Wakeman & Cousins: Live 1988
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2005 Strawbs - Cousins & Conrad: High Seas
hodnocení/rating Strawbs - Cousins & Conrad: High Seas
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2005 Strawbs - Live At Nearfest
hodnocení/rating Strawbs - Live At Nearfest
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2005 Strawbs - Painted Sky (Live acoustic)
hodnocení/rating Strawbs - Painted Sky (Live acoustic)
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2006 Strawbs - Recollection (Live)
hodnocení/rating Strawbs - Recollection (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2008 Strawbs - The Broken Hearted Bride
hodnocení/rating Strawbs - The Broken Hearted Bride
0/1
recenze/hodnocení
Strawbs 2009 Strawbs - Dancing To The Devil´s Beat
hodnocení/rating Strawbs - Dancing To The Devil´s Beat
0/0
recenze/hodnocení
Strawbs 2011 Strawbs - Acoustic Gold
hodnocení/rating Strawbs - Acoustic Gold
0/1
recenze/hodnocení
Strawbs 2011 Strawbs - Hero & Heroine In Ascencia
hodnocení/rating Strawbs - Hero & Heroine In Ascencia
0/1
recenze/hodnocení
Strawbs 2014 Strawbs - Prognostic
hodnocení/rating Strawbs - Prognostic
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000