Stratovarius

Historie finské power metalové skupiny Stratovarius sahá až do roku 1984, v té době ovšem ještě pod názvem "Black Water". Zakládající sestavu tvořili bubeník a zpěvák Tuomo Lassila, baskytarista John Vihervä a kytarista Staffan Stråhlman. K první výměně došlo na postu baskytaristy, k té druhé na pozici kytaristy, když Staffana Stråhlmana nahradil Timo Tolkki, který se stal postupně leadrem a hlavním mozkem kapely.

Svým melodickým, neoklasickým metalem ovlivněným Blackmoreovými Rainbow Stratovarius sklízeli ovoce hlavně v devadesátých letech, kdy byli opravdu na vrcholu slávy. V sestavě se postupně vystřídaly persony takového kalibru, jakými jsou klávesista Jens Johansson, zpěvák Timo Kotipelto, nebo bubeníci Anders... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Stratovarius 1989 Stratovarius - Fright Night
hodnocení/rating Stratovarius - Fright Night
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1991 Stratovarius - II
hodnocení/rating Stratovarius - II
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1992 Stratovarius - Twilight Time
hodnocení/rating Stratovarius - Twilight Time
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1994 Stratovarius - Dreamspace
hodnocení/rating Stratovarius - Dreamspace
0/1
recenze/hodnocení
Stratovarius 1995 Stratovarius - Fourth Dimension
hodnocení/rating Stratovarius - Fourth Dimension
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1996 Stratovarius - Episode
hodnocení/rating Stratovarius - Episode
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1997 Stratovarius - Visions
hodnocení/rating Stratovarius - Visions
1/1
recenze/hodnocení
Stratovarius 1997 Stratovarius - The Past and Now
hodnocení/rating Stratovarius - The Past and Now
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1998 Stratovarius - Live!: Visions Of Europe
hodnocení/rating Stratovarius - Live!: Visions Of Europe
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1998 Stratovarius - Destiny
hodnocení/rating Stratovarius - Destiny
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 1999 Stratovarius - The Chosen Ones
hodnocení/rating Stratovarius - The Chosen Ones
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2000 Stratovarius - Infinite
hodnocení/rating Stratovarius - Infinite
2/2
recenze/hodnocení
Stratovarius 2000 Stratovarius - 14 Diamonds: Best of Stratovarius
hodnocení/rating Stratovarius - 14 Diamonds: Best of Stratovarius
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2000 Stratovarius - Infinite Visions
hodnocení/rating Stratovarius - Infinite Visions
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2001 Stratovarius - Intermission
hodnocení/rating Stratovarius - Intermission
1/2
recenze/hodnocení
Stratovarius 2003 Stratovarius - Elements Pt. 1
hodnocení/rating Stratovarius - Elements Pt. 1
0/1
recenze/hodnocení
Stratovarius 2003 Stratovarius - Elements Pt. 2
hodnocení/rating Stratovarius - Elements Pt. 2
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2005 Stratovarius - Stratovarius
hodnocení/rating Stratovarius - Stratovarius
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2006 Stratovarius - Black Diamond: The Anthology
hodnocení/rating Stratovarius - Black Diamond: The Anthology
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2009 Stratovarius - Polaris
hodnocení/rating Stratovarius - Polaris
0/0
recenze/hodnocení
Stratovarius 2011 Stratovarius - Elysium
hodnocení/rating Stratovarius - Elysium
0/1
recenze/hodnocení
Stratovarius 2013 Stratovarius - Nemesis
hodnocení/rating Stratovarius - Nemesis
1/3
recenze/hodnocení
Stratovarius 2015 Stratovarius - Eternal
hodnocení/rating Stratovarius - Eternal
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000