Stooges, The

Skupina The Stooges vznikla roku 1967 v Ann Arbor v Michiganu. Původní sestavu tvořil zpěvák Iggy Pop (původním jménem James Osterberg), který před tím hrál v několika kapelách na bicí, kytarista Ron Asheton, jeho bratr, bubeník Scott Asheton a baskytarista Dave Alexander. Poté, co Danny Fields zajistil skupině smlouvu s vydavatelství Elektra Records, šla skupina do studia a během dubna 1969 nahrála svůj eponymní debut; album vyšlo v srpnu 1969. Producentem alba nebyl nikdo jiný než John Cale, člen skupiny The Velvet Underground, což byl jeden z hlavních vzorů Stooges.

Druhou desku s názvem Fun House kapela vydala opět na značce Elektra v létě roku 1970; nahrávalo se opět v původní... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Stooges, 1969 Stooges, The - The Stooges
hodnocení/rating Stooges, The - The Stooges
3/3
recenze/hodnocení
Stooges, 1970 Stooges, The - Fun House
hodnocení/rating Stooges, The - Fun House
1/3
recenze/hodnocení
Stooges, 1973 Stooges, The - Raw Power
hodnocení/rating Stooges, The - Raw Power
1/3
recenze/hodnocení
Stooges, 2007 Stooges, The - The Weirdness
hodnocení/rating Stooges, The - The Weirdness
0/0
recenze/hodnocení
Stooges, 2013 Stooges, The - Ready to Die
hodnocení/rating Stooges, The - Ready to Die
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000