Stolt, Roine

Roine Stolt (nar. 1956) je švédsky gitarista, spevák a skladateľ. Je to jedna z najdôležitejších postáv progresívneho rocku vo Švédsku a bol členom dvoch najuznávanejších kapiel v tejto krajine (Kaipa, The Flower Kings). Ako 17-ročný začínal v progresívno-rockovej skupine Kaipa a od roku 1975 s nimi vydáva štúdiové nahrávky (1975-1978, 2002-2005). V roku 1979 ich opustil a založil vlastnú formáciu Fantasia, s ktorými nahral dva albumy. Prví z nich vyšiel aj na CD v roku 1992 pod názvom Fantasia ako sólový album Roine Stolta. Po rozpade skupiny Fantasia sa Stolt zameral na sólovú kariéru a pracoval aj ako aranžér a producent. V tejto dobe vznikli pop-rockové dosky Behind The Walls (1986) a The Lonely Heartbeat (1989).

S príchodom... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Stolt, 1979 Stolt, Roine - Fantasia
hodnocení/rating Stolt, Roine - Fantasia
0/0
recenze/hodnocení
Stolt, 1986 Stolt, Roine - Behind The Walls
hodnocení/rating Stolt, Roine - Behind The Walls
0/0
recenze/hodnocení
Stolt, 1989 Stolt, Roine - The Lonely Heartbeat
hodnocení/rating Stolt, Roine - The Lonely Heartbeat
0/0
recenze/hodnocení
Stolt, 1994 Stolt, Roine - The Flower King
hodnocení/rating Stolt, Roine - The Flower King
1/3
recenze/hodnocení
Stolt, 1998 Stolt, Roine - Hydrophonia
hodnocení/rating Stolt, Roine - Hydrophonia
1/1
recenze/hodnocení
Stolt, 2005 Stolt, Roine - Wall Street Voodoo
hodnocení/rating Stolt, Roine - Wall Street Voodoo
1/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000