Stevens, Cat

Cat Stevens (nar. 1948) je anglický folk-rockový spevák, skladateľ a multiinštrumentalista. Viacero jeho piesní sa stali celosvetovo známymi a často preberanými rôznymi interpretmi. V roku 1977 si zmenil meno na Yusuf Islam.

Už prvý album Matthew & Son zaznamenal ohlas v USA(# 173) a aj v UK (# 7). Titulná skladba bola v UK veľmi slušným hitom na 2. mieste rebríčka. Ďalší album New Masters bol z komerčného hľadiska prepadákom, avšak obsahoval skladbu First Cut Is The Deepest, ktorú prebralo viacero interpretov. Toto obdobie je viac popové s výraznými orchestrálnymi aranžmánmi.

Zmena nastala pri počine Mona Bone Jakon, ktorý predstavil Cata Stevensa v inom svetle. Zameral sa viac na kompozičnú formu a vytvoril v pravom... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Stevens, 1967 Stevens, Cat - Matthew And Son
hodnocení/rating Stevens, Cat - Matthew And Son
0/0
recenze/hodnocení
Stevens, 1967 Stevens, Cat - New Masters
hodnocení/rating Stevens, Cat - New Masters
0/0
recenze/hodnocení
Stevens, 1970 Stevens, Cat - Mona Bone Jakon
hodnocení/rating Stevens, Cat - Mona Bone Jakon
1/4
recenze/hodnocení
Stevens, 1970 Stevens, Cat - Tea For The Tillerman
hodnocení/rating Stevens, Cat - Tea For The Tillerman
1/3
recenze/hodnocení
Stevens, 1971 Stevens, Cat - Teaser And The Firecat
hodnocení/rating Stevens, Cat - Teaser And The Firecat
0/1
recenze/hodnocení
Stevens, 1972 Stevens, Cat - Catch Bull At Four
hodnocení/rating Stevens, Cat - Catch Bull At Four
0/1
recenze/hodnocení
Stevens, 1973 Stevens, Cat - Foreigner
hodnocení/rating Stevens, Cat - Foreigner
1/1
recenze/hodnocení
Stevens, 1974 Stevens, Cat - Buddha And The Chocolate Box
hodnocení/rating Stevens, Cat - Buddha And The Chocolate Box
0/0
recenze/hodnocení
Stevens, 1975 Stevens, Cat - Numbers
hodnocení/rating Stevens, Cat - Numbers
0/0
recenze/hodnocení
Stevens, 1977 Stevens, Cat - Izitso
hodnocení/rating Stevens, Cat - Izitso
0/0
recenze/hodnocení
Stevens, 1978 Stevens, Cat - Back To Earth
hodnocení/rating Stevens, Cat - Back To Earth
0/1
recenze/hodnocení
Stevens, 2006 Stevens, Cat - An Other Cup (Yusuf)
hodnocení/rating Stevens, Cat - An Other Cup (Yusuf)
0/1
recenze/hodnocení
Stevens, 2009 Stevens, Cat - Roadsinger (Yusuf)
hodnocení/rating Stevens, Cat - Roadsinger (Yusuf)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000