Steely Dan

Americká rocková skupina z východního pobřeží se silným sklonem k jazzu, jejíž základ po celou dobu existence tvoří dvojice Walter Becker (baskytara, zpěv) a Donald Fagen (klávesy, zpěv). Ti se spolu protloukali už od konce studií na střední škole v roce 1969 a získávali ostruhy ve skupinách Demian či Jay And The Americans - v obou spolu s kytaristou Denny Diasem. Dalšími do party byli druhý kytarista Jeff "Skunk" Baxter z Bostonu (ex Ultimate Spinah) a jeho bývalý spoluhráč Jim Hodder. Poslední se k nim přidal zpěvák David Palmer a v polovině roku 1972 byli Steely Dan (což je název maxirobertka na parní pohon z románu W. S. Borroughse) na světě.

V této sestavě natočili výborný debut Can't Buy A Thrill (1972), který proslavil... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Steely 1972 Steely Dan - Can't Buy a Thrill
hodnocení/rating Steely Dan - Can't Buy a Thrill
2/4
recenze/hodnocení
Steely 1973 Steely Dan - Countdown To Ecstasy
hodnocení/rating Steely Dan - Countdown To Ecstasy
2/3
recenze/hodnocení
Steely 1974 Steely Dan - Pretzel Logic
hodnocení/rating Steely Dan - Pretzel Logic
0/0
recenze/hodnocení
Steely 1975 Steely Dan - Katy Lied
hodnocení/rating Steely Dan - Katy Lied
0/0
recenze/hodnocení
Steely 1976 Steely Dan - The Royal Scam
hodnocení/rating Steely Dan - The Royal Scam
0/0
recenze/hodnocení
Steely 1977 Steely Dan - Aja
hodnocení/rating Steely Dan - Aja
1/2
recenze/hodnocení
Steely 1980 Steely Dan - Gaucho
hodnocení/rating Steely Dan - Gaucho
0/0
recenze/hodnocení
Steely 1993 Steely Dan - Alive in America
hodnocení/rating Steely Dan - Alive in America
0/0
recenze/hodnocení
Steely 2000 Steely Dan - Two Against Nature
hodnocení/rating Steely Dan - Two Against Nature
0/0
recenze/hodnocení
Steely 2003 Steely Dan - Everything Must Go
hodnocení/rating Steely Dan - Everything Must Go
1/0
recenze/hodnocení
Steely 2008 Steely Dan - In Concert
hodnocení/rating Steely Dan - In Concert
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000