Spyro Gyra

Spyro Gyra je jedna z najúspešnejších amerických kapiel v rámci inštrumentálneho jazz/fusion a smooth jazzu. Ich hudba zahŕňala aj rôzne iné žánre ako funk, pop, latino-jazz alebo napr. aj rock. Všetko dokázali veľmi umne skombinovať bez straty jazzovej identity. Kapela je vedená saxofonistom Jayom Beckensteinom, ktorý napr. hral aj v songu Another Day od progresívno-metalovej skupiny Dream Theater. Kapela prešla viacerými personálnymi obmenami, v ktorých sa vystriedali hudobníci ako Will Lee, Hiram Bullock, Randy Brecker, Steve Gadd, Marcus Miller či Dave Samuels.

Diskografia tejto kapely má niekoľko fáz. V počiatkoch to bol hlavne melodickejší jazz/fusion/smooth zo starej školy. Klasické albumy ako Morning Dance, Chatching The Sun,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Spyro 1978 Spyro Gyra - Spyro Gyra
hodnocení/rating Spyro Gyra - Spyro Gyra
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1979 Spyro Gyra - Morning Dance
hodnocení/rating Spyro Gyra - Morning Dance
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1980 Spyro Gyra - Catching The Sun
hodnocení/rating Spyro Gyra - Catching The Sun
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1980 Spyro Gyra - Carnaval
hodnocení/rating Spyro Gyra - Carnaval
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1981 Spyro Gyra - Freetime
hodnocení/rating Spyro Gyra - Freetime
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1982 Spyro Gyra - Incognito
hodnocení/rating Spyro Gyra - Incognito
1/1
recenze/hodnocení
Spyro 1983 Spyro Gyra - City Kids
hodnocení/rating Spyro Gyra - City Kids
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1984 Spyro Gyra - Access All Areas (live)
hodnocení/rating Spyro Gyra - Access All Areas (live)
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1985 Spyro Gyra - Alternating Currents
hodnocení/rating Spyro Gyra - Alternating Currents
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1986 Spyro Gyra - Breakout
hodnocení/rating Spyro Gyra - Breakout
1/2
recenze/hodnocení
Spyro 1987 Spyro Gyra - Stories Without Words
hodnocení/rating Spyro Gyra - Stories Without Words
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1988 Spyro Gyra - Rites Of Summer
hodnocení/rating Spyro Gyra - Rites Of Summer
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1989 Spyro Gyra - Point Of View
hodnocení/rating Spyro Gyra - Point Of View
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1990 Spyro Gyra - Fast Forward
hodnocení/rating Spyro Gyra - Fast Forward
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1992 Spyro Gyra - Three Wishes
hodnocení/rating Spyro Gyra - Three Wishes
1/1
recenze/hodnocení
Spyro 1993 Spyro Gyra - Dreams Beyond Control
hodnocení/rating Spyro Gyra - Dreams Beyond Control
1/1
recenze/hodnocení
Spyro 1995 Spyro Gyra - Love and Other Obsessions
hodnocení/rating Spyro Gyra - Love and Other Obsessions
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1996 Spyro Gyra - Heart Of The Night
hodnocení/rating Spyro Gyra - Heart Of The Night
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1997 Spyro Gyra - 20/20
hodnocení/rating Spyro Gyra - 20/20
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1998 Spyro Gyra - Road Scholars (live)
hodnocení/rating Spyro Gyra - Road Scholars (live)
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 1999 Spyro Gyra - Got The Magic
hodnocení/rating Spyro Gyra - Got The Magic
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2001 Spyro Gyra - In Modern Times
hodnocení/rating Spyro Gyra - In Modern Times
1/1
recenze/hodnocení
Spyro 2003 Spyro Gyra - Original Cinema
hodnocení/rating Spyro Gyra - Original Cinema
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2004 Spyro Gyra - The Deep End
hodnocení/rating Spyro Gyra - The Deep End
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2006 Spyro Gyra - Wrapped in a Dream
hodnocení/rating Spyro Gyra - Wrapped in a Dream
1/1
recenze/hodnocení
Spyro 2007 Spyro Gyra - Good To Go-Go
hodnocení/rating Spyro Gyra - Good To Go-Go
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2008 Spyro Gyra - A Night Before Christmas
hodnocení/rating Spyro Gyra - A Night Before Christmas
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2009 Spyro Gyra - Down the Wire
hodnocení/rating Spyro Gyra - Down the Wire
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2011 Spyro Gyra - A Foreign Affair
hodnocení/rating Spyro Gyra - A Foreign Affair
0/0
recenze/hodnocení
Spyro 2013 Spyro Gyra - The Rhinebeck Sessions
hodnocení/rating Spyro Gyra - The Rhinebeck Sessions
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000