Spirit

Spirit vznikli v americkém Los Angeles v roce 1967 a ve své tvorbě mísili vlivy psychedelie, hard rocku, folku, country a jazzu.

Jejich ústřední postavou byl po téměř celou třicetiletou kariéru kytarista, zpěvák a autor Randy California (vl. jm. Randy Craig Wolfe; 20. února 1951 – 2. ledna 1997).
Pocházel z muzikantské rodiny, jeho strýc vlastnil několik klubů a Randy tak mohl vstřebávat různé hudební žánry.
V roce 1966 se Randyho rodina stěhuje do New Yorku, kde má jeho nevlastní otec, bubeník Ed Cassidy (4. května 1923), nasmlouvané koncerty s řadou jazzových hudebníků. Právě v New Yorku se Randy setkává s Jimi Hendrixem (tehdy jako Jimmy Jamesem) v hudebninách, kam si přišel koupit kytaru. Hendrix je jeho... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Spirit 1968 Spirit - Spirit
hodnocení/rating Spirit - Spirit
4/4
recenze/hodnocení
Spirit 1968 Spirit - The Family That Plays Together
hodnocení/rating Spirit - The Family That Plays Together
1/1
recenze/hodnocení
Spirit 1969 Spirit - Clear
hodnocení/rating Spirit - Clear
1/1
recenze/hodnocení
Spirit 1970 Spirit - Twelve Dreams of Dr. Sardonicus
hodnocení/rating Spirit - Twelve Dreams of Dr. Sardonicus
1/3
recenze/hodnocení
Spirit 1972 Spirit - Feedback
hodnocení/rating Spirit - Feedback
1/2
recenze/hodnocení
Spirit 1975 Spirit - Spirit of 76
hodnocení/rating Spirit - Spirit of 76
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1975 Spirit - Son of Spirit
hodnocení/rating Spirit - Son of Spirit
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1976 Spirit - Farther Along
hodnocení/rating Spirit - Farther Along
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1977 Spirit - Future Games
hodnocení/rating Spirit - Future Games
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1981 Spirit - The Adventures of Kaptain Kopter & Commander Cassidy in Potato Land
hodnocení/rating Spirit - The Adventures of Kaptain Kopter & Commander Cassidy in Potato Land
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1984 Spirit - The Thirteenth Dream/Spirit of 84
hodnocení/rating Spirit - The Thirteenth Dream/Spirit of 84
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1989 Spirit - Rapture in the Chambers
hodnocení/rating Spirit - Rapture in the Chambers
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 1990 Spirit - Tent of Miracles
hodnocení/rating Spirit - Tent of Miracles
0/1
recenze/hodnocení
Spirit 1996 Spirit - California Blues
hodnocení/rating Spirit - California Blues
0/0
recenze/hodnocení
Spirit 2000 Spirit - The very best of Spirit 100% proof
hodnocení/rating Spirit - The very best of Spirit 100% proof
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000