Sparks

Skupinu pod původním názvem Half Nelson založili v roce 1970 v Los Angeles bratři Ron Mael (klávesy) a Russell Mael (zpěv) spolu s další bratrskou dvojicí Earle Mankey (kytara) a Jim Mankey (basa). Na kvintet je doplnil bubeník Harley Feinstein. Todd Rundgren je přesvědčil, aby si změnili název na Sparks a pod ním vydali roku 1971 svůj debut následovaný po roce dvojkou A Woofer In Tweeter's Clothing. Na těchto deskách se prezentovali nezvyklým a originálním projevem založeným na Russellovo falzetu a hudebně možným přirovnat v té době snad k Roxy Music. To jim zajistitlo kultovní statut v USA.

Bratři Maelové se pak přesunuli přes Atlantik a s novou sestavou pokračovali v Anglii. Hned následujícím výborně přijatým albem Kimono My... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Sparks 1971 Sparks - Sparks
hodnocení/rating Sparks - Sparks
1/1
recenze/hodnocení
Sparks 1972 Sparks - A Woofer in Tweeter's Clothing
hodnocení/rating Sparks - A Woofer in Tweeter's Clothing
1/2
recenze/hodnocení
Sparks 1974 Sparks - Kimono My House
hodnocení/rating Sparks - Kimono My House
1/3
recenze/hodnocení
Sparks 1974 Sparks - Propaganda
hodnocení/rating Sparks - Propaganda
0/2
recenze/hodnocení
Sparks 1975 Sparks - Indiscreet
hodnocení/rating Sparks - Indiscreet
0/2
recenze/hodnocení
Sparks 1976 Sparks - Big Beat
hodnocení/rating Sparks - Big Beat
0/1
recenze/hodnocení
Sparks 1977 Sparks - Introducing Sparks
hodnocení/rating Sparks - Introducing Sparks
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1979 Sparks - No.1 in Heaven
hodnocení/rating Sparks - No.1 in Heaven
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1979 Sparks - Terminal Jive
hodnocení/rating Sparks - Terminal Jive
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1981 Sparks - Whomp That Sucker
hodnocení/rating Sparks - Whomp That Sucker
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1982 Sparks - Angst In My Pants
hodnocení/rating Sparks - Angst In My Pants
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1983 Sparks - In Outer Space
hodnocení/rating Sparks - In Outer Space
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1984 Sparks - Pulling Rabbits Out Of A Hat
hodnocení/rating Sparks - Pulling Rabbits Out Of A Hat
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1986 Sparks - Music That You Can Dance To
hodnocení/rating Sparks - Music That You Can Dance To
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1988 Sparks - Interior Design
hodnocení/rating Sparks - Interior Design
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1994 Sparks - Gratuitous Sax & Senseless Violins
hodnocení/rating Sparks - Gratuitous Sax & Senseless Violins
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 1997 Sparks - Plagiarism
hodnocení/rating Sparks - Plagiarism
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 2000 Sparks - Balls
hodnocení/rating Sparks - Balls
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 2003 Sparks - Lil' Beethoven
hodnocení/rating Sparks - Lil' Beethoven
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 2006 Sparks - Hello Young Lovers
hodnocení/rating Sparks - Hello Young Lovers
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 2008 Sparks - Exotic Creatures of the Deep
hodnocení/rating Sparks - Exotic Creatures of the Deep
0/0
recenze/hodnocení
Sparks 2009 Sparks - The Seduction Of Ingmar Bergman
hodnocení/rating Sparks - The Seduction Of Ingmar Bergman
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000