Spann, Otis

Otis Spann (afroamerického původu)se narodil v r. 1930 ve městě Jackson ve státě Mississippi. Už v r. 1938 projevil mimořádné nadání a vystupuje jako klavírista. Ve válečném r. 1944 už má první skupinu, v níž se jako hudebník stává leaderem. Na konci války je členem skupiny Muddyho Waterse a od r. 1952 je jejich spolupráce zachycena i na vinylech. Od r. 1955 paralelně působí i jako sólista, ale přesto v dalších letech působí jako spoluhráč řady známých bluesových veličin jako byl např. Buddy Guy, John Lee Hooker, Howlin´ Wolf, ale i Eric Clapton. Rovněž spolupracuje i s rockandrollovou hvězdou Chuckem Berrym.
V r. 1969 na úspěšném americkém turné Fleetwood Mac došlo ke vzájemnému propojení této bílé britské bluesové... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Spann, 1960 Spann, Otis - Otis Spann Is The Blues
hodnocení/rating Spann, Otis - Otis Spann Is The Blues
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1963 Spann, Otis - The Blues Is Where It's At
hodnocení/rating Spann, Otis - The Blues Is Where It's At
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1963 Spann, Otis - Good Morning Mr. Blues
hodnocení/rating Spann, Otis - Good Morning Mr. Blues
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1964 Spann, Otis - The Blues of Otis Spann
hodnocení/rating Spann, Otis - The Blues of Otis Spann
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1964 Spann, Otis - The Blues Never Die!
hodnocení/rating Spann, Otis - The Blues Never Die!
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1967 Spann, Otis - Nobody Knows My Trouble
hodnocení/rating Spann, Otis - Nobody Knows My Trouble
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1968 Spann, Otis - The Bottom of the Blues
hodnocení/rating Spann, Otis - The Bottom of the Blues
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1969 Spann, Otis - The Biggest Thing Since Colossus (with Fleetwood Mac)
hodnocení/rating Spann, Otis - The Biggest Thing Since Colossus (with Fleetwood Mac)
1/1
recenze/hodnocení
Spann, 1969 Spann, Otis - Cracked Spanner Head
hodnocení/rating Spann, Otis - Cracked Spanner Head
0/0
recenze/hodnocení
Spann, 1970 Spann, Otis - Cryin' Time
hodnocení/rating Spann, Otis - Cryin' Time
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000