Spálený, Jan

Multiinstrumentalista, skladatel, textař a otec jedné z podob českého blues Jan Spálený se narodil 4. 12. 1942 v Praze v hudební rodině. V dětství hrál na housle. Jako náctiletý objevil dixieland a oblíbil si dechové nástroje. Po maturitě pracoval krátce jako kopáč a v létech 1964 až 1968 vystudoval pražskou konzervatoř. Hrál střídavě na trombón, tubu, barytonsaxofon a kornet.

Během dosavadní bohaté hudební kariéry hrál dixieland, rock'n'roll, rhythm & blues, s mladším bratrem Petrem měli kapely Hipp's a Apollobeat. Dále hostoval v dalších skupinách a účastnil se na projektech vážné hudby. Sólově vydal mimo jiné dvě velice zajímavá alba na básně Vítězslava Nezvala Edison (1978) a Signál času (1979). V roce 1984... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Spálený, 1970 Spálený, Jan - Petr Spálený a Apollobeat Jana Spáleného - Zvon šílencův
hodnocení/rating Spálený, Jan - Petr Spálený a Apollobeat Jana Spáleného - Zvon šílencův
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1978 Spálený, Jan - Edison
hodnocení/rating Spálený, Jan - Edison
3/3
recenze/hodnocení
Spálený, 1980 Spálený, Jan - Signál času
hodnocení/rating Spálený, Jan - Signál času
0/2
recenze/hodnocení
Spálený, 1982 Spálený, Jan - Já se tě nevzdám
hodnocení/rating Spálený, Jan - Já se tě nevzdám
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1985 Spálený, Jan - Asi v tom bude nějakej háček
hodnocení/rating Spálený, Jan - Asi v tom bude nějakej háček
1/2
recenze/hodnocení
Spálený, 1985 Spálený, Jan - Blues In Mind
hodnocení/rating Spálený, Jan - Blues In Mind
1/1
recenze/hodnocení
Spálený, 1986 Spálený, Jan - Pořádný blues
hodnocení/rating Spálený, Jan - Pořádný blues
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1989 Spálený, Jan - Hotel Štístko blues
hodnocení/rating Spálený, Jan - Hotel Štístko blues
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1989 Spálený, Jan - Vytopená dáma
hodnocení/rating Spálený, Jan - Vytopená dáma
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1991 Spálený, Jan - Havran
hodnocení/rating Spálený, Jan - Havran
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1992 Spálený, Jan - Blues pro Mr. Vaňka
hodnocení/rating Spálený, Jan - Blues pro Mr. Vaňka
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1993 Spálený, Jan - ...ještě jednou si vrznout!
hodnocení/rating Spálený, Jan - ...ještě jednou si vrznout!
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1995 Spálený, Jan - Průhlednej chlap
hodnocení/rating Spálený, Jan - Průhlednej chlap
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1998 Spálený, Jan - ASPM v klubu Na Petynce 1990
hodnocení/rating Spálený, Jan - ASPM v klubu Na Petynce 1990
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 1999 Spálený, Jan - ...až srdce usedá
hodnocení/rating Spálený, Jan - ...až srdce usedá
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 2002 Spálený, Jan - Má vina
hodnocení/rating Spálený, Jan - Má vina
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 2007 Spálený, Jan - Zahrada v dešti
hodnocení/rating Spálený, Jan - Zahrada v dešti
0/0
recenze/hodnocení
Spálený, 2010 Spálený, Jan - Zpráva odeslána
hodnocení/rating Spálený, Jan - Zpráva odeslána
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000