Soundgarden

 Americký stát Washington představuje velkou líheň hudebních talentů. Ve městě Seattle se narodil Jimi Hendrix a počátkem 80. let se tu začal formovat další styl, který později bude znám pod označením grunge.
Nových skupin zde v té době vznikal bezpočet – Mudhoney, Green River, Mother Love Bone, Malfunkshun nebo Skin Yard, později Love Battery, Pearl Jam i Alice in Chains. Všechny vychází z hardcore punku, heavy metalu a nezávislé scény přelomu 70. a 80. let. Na rozdíl od svých punkových kolegů ale neopovrhují starší tvorbou a inspirují se i psychedelií a hard rockem, hlavně Led Zeppelin a Black Sabbath, mnoho těchto hudebníků přiznává vliv Beatles a důležitou úlohu tu hraje i kandaský folkař Neil Young. Ten je mnohými... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Soundgarden 1987 Soundgarden - Screaming Life (EP)
hodnocení/rating Soundgarden - Screaming Life (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Soundgarden 1988 Soundgarden - Fopp (EP)
hodnocení/rating Soundgarden - Fopp (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Soundgarden 1988 Soundgarden - Ultramega OK
hodnocení/rating Soundgarden - Ultramega OK
1/1
recenze/hodnocení
Soundgarden 1989 Soundgarden - Louder Than Love
hodnocení/rating Soundgarden - Louder Than Love
2/3
recenze/hodnocení
Soundgarden 1990 Soundgarden - Loudest Love (EP)
hodnocení/rating Soundgarden - Loudest Love (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Soundgarden 1991 Soundgarden - Badmotorfinger
hodnocení/rating Soundgarden - Badmotorfinger
1/2
recenze/hodnocení
Soundgarden 1992 Soundgarden - Satanoscillatemymetallicsonatas (EP)
hodnocení/rating Soundgarden - Satanoscillatemymetallicsonatas (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Soundgarden 1994 Soundgarden - Superunknown
hodnocení/rating Soundgarden - Superunknown
2/6
recenze/hodnocení
Soundgarden 1996 Soundgarden - Down on the Upside
hodnocení/rating Soundgarden - Down on the Upside
1/2
recenze/hodnocení
Soundgarden 1997 Soundgarden - A-Sides (Compilation)
hodnocení/rating Soundgarden - A-Sides (Compilation)
0/0
recenze/hodnocení
Soundgarden 2010 Soundgarden - Telephantasm (Compilation)
hodnocení/rating Soundgarden - Telephantasm (Compilation)
0/0
recenze/hodnocení
Soundgarden 2012 Soundgarden - King Animal
hodnocení/rating Soundgarden - King Animal
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000