Sonic Youth

Sonic Youth byla alternativní rocková hudební skupina založená v roce 1981 v New Yorku. Skupinu zformoval kytarista a zpěvák Thurston Moore, basistka a zpěvačka Kim Gordon a doprovodný kytarista Lee Ranaldo. Všichni jsou dodnes členy kapely, pozici bubeníka od roku 1985 zastává Steve Shelley.

Kapela vznikla v prostředí newyorské nezávislé umělecké scény osmdesátých let. Celé módní vlně se začalo říkat no wave („žádná vlna“). Tvořila jakousi opozici k popovému proudu new wave („nová vlna“), avšak vlna no wave ani Sonic Youth nikdy nebyli součástí většinového proudu populární hudby. Jejich vliv je však patrný na mnoha hudebních směrech, např. grunge.

Mezi nejznámější alba skupiny patří Goo,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Sonic 1983 Sonic Youth - Sonic Youth
hodnocení/rating Sonic Youth - Sonic Youth
0/0
recenze/hodnocení
Sonic 1983 Sonic Youth - Confusion Is Sex
hodnocení/rating Sonic Youth - Confusion Is Sex
0/0
recenze/hodnocení
Sonic 1985 Sonic Youth - Bad Moon Rising
hodnocení/rating Sonic Youth - Bad Moon Rising
0/0
recenze/hodnocení
Sonic 1986 Sonic Youth - Evol
hodnocení/rating Sonic Youth - Evol
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 1987 Sonic Youth - Sister
hodnocení/rating Sonic Youth - Sister
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 1988 Sonic Youth - Daydream Nation
hodnocení/rating Sonic Youth - Daydream Nation
1/4
recenze/hodnocení
Sonic 1990 Sonic Youth - Goo
hodnocení/rating Sonic Youth - Goo
2/4
recenze/hodnocení
Sonic 1992 Sonic Youth - Dirty
hodnocení/rating Sonic Youth - Dirty
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 1994 Sonic Youth - Experimental Jet Set, Trash And No Star
hodnocení/rating Sonic Youth - Experimental Jet Set, Trash And No Star
0/0
recenze/hodnocení
Sonic 1995 Sonic Youth - Washing Mashine
hodnocení/rating Sonic Youth - Washing Mashine
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 1998 Sonic Youth - A Thousand Leaves
hodnocení/rating Sonic Youth - A Thousand Leaves
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 2000 Sonic Youth - NYC Ghosts & Flowers
hodnocení/rating Sonic Youth - NYC Ghosts & Flowers
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 2002 Sonic Youth - Murray Street
hodnocení/rating Sonic Youth - Murray Street
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 2004 Sonic Youth - Sonic Nurse
hodnocení/rating Sonic Youth - Sonic Nurse
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 2006 Sonic Youth - Rather Ripped
hodnocení/rating Sonic Youth - Rather Ripped
0/1
recenze/hodnocení
Sonic 2009 Sonic Youth - The Eternal
hodnocení/rating Sonic Youth - The Eternal
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000