Sonata Arctica

Sonata Arctica je finská metalová kapela, kterou založili Mark Paasikoski (kytara), Jani Liimatainen (kytara) a Tommy Portimo (bubny) v Kemi koncem roku 1995. Počátkem roku 1996 se připojil Tony Kakko (zpěv) a Pentti Peura (basa).
Původně se jmenovali "Tricky Beans" a hráli spíše hard rock nežli metal, který je později proslavil. Kytarista Paasikoski říkal, že skupina bude hrát jakousi směs Megadeth a Spin Doctors. Během této ranné kariéry nahráli tři demo snímky, které ale nikdy nebyly vydány – „Friend ´til the End“, „Agre Pamppers“ a „Peace Maker“.
V roce 1997 skupina změnila svůj název na „Tricky Means“ a od té doby až do roku 1999 se styl její hudby postupně vyvíjel, silný důraz byl kladen na klávesové melodie... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Sonata 1999 Sonata Arctica - Ecliptica
hodnocení/rating Sonata Arctica - Ecliptica
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2001 Sonata Arctica - Silence
hodnocení/rating Sonata Arctica - Silence
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2003 Sonata Arctica - Winterheart's Guild
hodnocení/rating Sonata Arctica - Winterheart's Guild
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2004 Sonata Arctica - Reckoning Night
hodnocení/rating Sonata Arctica - Reckoning Night
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2007 Sonata Arctica - Unia
hodnocení/rating Sonata Arctica - Unia
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2009 Sonata Arctica - The Days of Grays
hodnocení/rating Sonata Arctica - The Days of Grays
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2012 Sonata Arctica - Stones Grow Her Name
hodnocení/rating Sonata Arctica - Stones Grow Her Name
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2014 Sonata Arctica - Pariah's Child
hodnocení/rating Sonata Arctica - Pariah's Child
0/0
recenze/hodnocení
Sonata 2016 Sonata Arctica - The Ninth Hour
hodnocení/rating Sonata Arctica - The Ninth Hour
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000