Sixun

Sixun je jazz-rocková/fusion kapela z Francúzska založená v roku 1984. Hlavné jadro tvoria Paco Sery (bicie, perkusie), Jean-Pierre Como (klávesy), Alain Debiossat (saxofón), Louis Winsberg (gitara) a Michel Alibo (basa). Paco Sery kedysi hral aj s Joe Zawinulom z Weather Report. Ich tvorbu charakterizujú etnické prvky a polyrytmické štruktúry. Vo svojej hudbe spájajú čierny a biely svet do jedinečného hudobného konceptu. V jednotlivých skladbách si každý nástroj nachádza svoj priestor a hudba je tvorená na nápaditej kompozičnej úrovni.

Prvé dva dosky Nuit Blanche (1985) a Pygmees (1987) sú veľmi solídne diela tej doby. Prvý vrchol ich snaženia prichádza s albumom Explore (1988), ktorý definoval ich zvuk a hudobný charakter. Nomand’s... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Sixun 1985 Sixun - Nuit Blanche
hodnocení/rating Sixun - Nuit Blanche
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 1987 Sixun - Pygmees
hodnocení/rating Sixun - Pygmees
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 1988 Sixun - Explore
hodnocení/rating Sixun - Explore
1/1
recenze/hodnocení
Sixun 1989 Sixun - Live
hodnocení/rating Sixun - Live
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 1990 Sixun - L'Eau De La
hodnocení/rating Sixun - L'Eau De La
1/1
recenze/hodnocení
Sixun 1993 Sixun - Nomad's Land
hodnocení/rating Sixun - Nomad's Land
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 1995 Sixun - Lunatic Taxi
hodnocení/rating Sixun - Lunatic Taxi
1/1
recenze/hodnocení
Sixun 1998 Sixun - Nouvelle Vague
hodnocení/rating Sixun - Nouvelle Vague
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 2006 Sixun - Sixun Fete Ses 20 Ans: Live A La Cigale
hodnocení/rating Sixun - Sixun Fete Ses 20 Ans: Live A La Cigale
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 2008 Sixun - Palabre
hodnocení/rating Sixun - Palabre
0/0
recenze/hodnocení
Sixun 2010 Sixun - Live In Marciac
hodnocení/rating Sixun - Live In Marciac
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000