Simon & Garfunkel

Simon & Garfunkel bylo americké hudební duo skládající se z písničkářů Paula Simona a Arta Garfunkela.
Potkali se na základní škole v roce 1953, když spolu vystupovali ve školní hře Alenka v říši divů (Simon jako Bílý králík, Garfunkel jako kočka Šklíba). Společně v roce 1957 vytvořili skupinu Tom & Jerry a okusili první úspěch s malým hitem Hey, Schoolgirl. Jako duo Simon & Garfunkel dosáhli slávy v roce 1965 se singlem The Sounds of Silence. Jejich hudba byla uvedena ve filmu The Graduate, díky čemuž vešli do širšího povědomí publika. Jejich poslední album Bridge over Troubled Water bylo poznamenáno několika odklady vydání, způsobenými jejich odlišnými uměleckými názory.
Jsou... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Simon 1964 Simon & Garfunkel - Wednesday Morning, 3 A.M.
hodnocení/rating Simon & Garfunkel - Wednesday Morning, 3 A.M.
0/0
recenze/hodnocení
Simon 1966 Simon & Garfunkel - Sounds of Silence
hodnocení/rating Simon & Garfunkel - Sounds of Silence
1/3
recenze/hodnocení
Simon 1966 Simon & Garfunkel - Parsley, Sage, Rosemary and Thyme
hodnocení/rating Simon & Garfunkel - Parsley, Sage, Rosemary and Thyme
0/1
recenze/hodnocení
Simon 1968 Simon & Garfunkel - Bookends
hodnocení/rating Simon & Garfunkel - Bookends
0/1
recenze/hodnocení
Simon 1970 Simon & Garfunkel - Bridge over Troubled Water
hodnocení/rating Simon & Garfunkel - Bridge over Troubled Water
2/3
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000