Sigur Rós

"Je nemožné vyjádřit to slovy, musíte si to poslechnout."

Islandští postrockoví velikáni Sigur Rós [si-ur rous], pojmenovaní podle sestry frontmana, která se narodila v době vzniku skupiny, zahájili svou kariéru v roce 1994. Tehdy skupinu tvořili tři hudebníci - Jónsi Birigisson (zpěv, kytara), Georg Holm (basa) a Ágúst (bicí). Později se k nim přidal ještě klávesák Kjartan Sveinsson.

První album nahráli v roce 1997 a neslo název Von (=Naděje). Nebylo moc kvalitně nahrané, ale už tehdy se dalo postřehnout, že má "růže vítězství" velmi osobitý zvuk a charakteristický přístup ke skládání hudby. V roce 1998 přišli s remixem Vonu, nazvaným Von Brigði (=Zklamání).

Druhé plnohodnotné album... (celý článek)

 

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Sigur 1997 Sigur Rós - Von
hodnocení/rating Sigur Rós - Von
1/1
recenze/hodnocení
Sigur 1998 Sigur Rós - von brigði (recycle bin)
hodnocení/rating Sigur Rós - von brigði (recycle bin)
0/0
recenze/hodnocení
Sigur 1999 Sigur Rós - Ágætis byrjun
hodnocení/rating Sigur Rós - Ágætis byrjun
2/3
recenze/hodnocení
Sigur 2002 Sigur Rós - ( )
hodnocení/rating Sigur Rós - ( )
2/4
recenze/hodnocení
Sigur 2005 Sigur Rós - Takk...
hodnocení/rating Sigur Rós - Takk...
2/3
recenze/hodnocení
Sigur 2007 Sigur Rós - Hvarf
hodnocení/rating Sigur Rós - Hvarf
1/1
recenze/hodnocení
Sigur 2007 Sigur Rós - Heim
hodnocení/rating Sigur Rós - Heim
1/1
recenze/hodnocení
Sigur 2008 Sigur Rós - með suð í eyrum við spilum endalaust
hodnocení/rating Sigur Rós - með suð í eyrum við spilum endalaust
1/1
recenze/hodnocení
Sigur 2011 Sigur Rós - Inni
hodnocení/rating Sigur Rós - Inni
0/0
recenze/hodnocení
Sigur 2012 Sigur Rós - Valtari
hodnocení/rating Sigur Rós - Valtari
0/1
recenze/hodnocení
Sigur 2013 Sigur Rós - Kveikur
hodnocení/rating Sigur Rós - Kveikur
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000