Shocking Blue

Holandská psychedelic-rocková skupina Shocking Blue, proslulá hlavně svou písní ,,Venus", byla založena roku 1967 v Haagu kytaristou Robbiem van Leeuwenem, zpěvákem Fredem de Wildem, baskytaristou Klaasjem van der Walem a bubeníkem Corem van der Beekem. V roce 1968 vydává tato sestava skupiny své eponymní album, na němž se vyskytoval první menší hit skupiny, "Lucy Brown is Back in Town". Doby největší slávy však přišly až po de Wildeově odchodu, jenž byl vystřídán dívkou jménem Mariska Veres, se kterou nahráli právě slavnou ,,Venus", jež se stala světovým hitem a dočkala se několika coververzí. Toto obsazení nahrálo množství alb, která jsou dosud velmi ceněná. Skupina se bohužel rozpadá roku 1974 kvůli ambici Marisky Veresové... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Shocking 1968 Shocking Blue - Shocking Blue (Beat With Us)
hodnocení/rating Shocking Blue - Shocking Blue (Beat With Us)
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1969 Shocking Blue - Shocking Blue
hodnocení/rating Shocking Blue - Shocking Blue
1/1
recenze/hodnocení
Shocking 1970 Shocking Blue - Scorpio´s Dance
hodnocení/rating Shocking Blue - Scorpio´s Dance
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1971 Shocking Blue - Third Album
hodnocení/rating Shocking Blue - Third Album
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1972 Shocking Blue - Live in Japan
hodnocení/rating Shocking Blue - Live in Japan
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1973 Shocking Blue - Attila
hodnocení/rating Shocking Blue - Attila
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1973 Shocking Blue - Ham
hodnocení/rating Shocking Blue - Ham
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1974 Shocking Blue - Good Times
hodnocení/rating Shocking Blue - Good Times
0/0
recenze/hodnocení
Shocking 1990 Shocking Blue - Greatest Hits
hodnocení/rating Shocking Blue - Greatest Hits
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000