Saxon

Jedna z vůdčích skupin NWOBHM (tedy nové vlny britského heavy metalu), která je aktivní dodnes. Za dobu své existence vydala 18 studiových alb, devatenácté je už hotové a zhruba za měsíc by mělo vyjít; kromě toho existuje i řada kompilací, živých nahrávek, videozáznamů apod.

Kapela vznikla v yorkshirském Barnsley v roce 1976, kdy síly spojily dva místní spolky SOB a Coast. V prvním působili jeho zakládající členové, kytarista Graham Oliver a baskytarista Steve Dawson, v druhém pak zpěvák Biff Byford a kytarista Paul Quinn. Skupina, posílená o bubeníka, jímž byl Pete Gill, se přejmenovala na Son Of A Bitch a začala pilně koncertovat po místních klubech. Nahrála demo, změnila (po pár letech) jméno na Saxon, a dál hojně... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Saxon 1979 Saxon - Saxon
hodnocení/rating Saxon - Saxon
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 1980 Saxon - Wheels of Steel
hodnocení/rating Saxon - Wheels of Steel
1/1
recenze/hodnocení
Saxon 1980 Saxon - Strong Arm of the Law
hodnocení/rating Saxon - Strong Arm of the Law
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 1981 Saxon - Denim and Leather
hodnocení/rating Saxon - Denim and Leather
3/3
recenze/hodnocení
Saxon 1982 Saxon - The Eagle Has Landed (live)
hodnocení/rating Saxon - The Eagle Has Landed (live)
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 1983 Saxon - Power & the Glory
hodnocení/rating Saxon - Power & the Glory
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 1984 Saxon - Crusader
hodnocení/rating Saxon - Crusader
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 1985 Saxon - Innocence Is No Excuse
hodnocení/rating Saxon - Innocence Is No Excuse
3/4
recenze/hodnocení
Saxon 1986 Saxon - Rock the Nations
hodnocení/rating Saxon - Rock the Nations
1/1
recenze/hodnocení
Saxon 1988 Saxon - Destiny
hodnocení/rating Saxon - Destiny
1/1
recenze/hodnocení
Saxon 1990 Saxon - Solid Ball of Rock
hodnocení/rating Saxon - Solid Ball of Rock
1/1
recenze/hodnocení
Saxon 1992 Saxon - Forever Free
hodnocení/rating Saxon - Forever Free
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 1995 Saxon - Dogs of War
hodnocení/rating Saxon - Dogs of War
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 1996 Saxon - The Eagle Has Landed - part II
hodnocení/rating Saxon - The Eagle Has Landed - part II
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 1997 Saxon - Unleash the Beast
hodnocení/rating Saxon - Unleash the Beast
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 1999 Saxon - Metalhead
hodnocení/rating Saxon - Metalhead
3/4
recenze/hodnocení
Saxon 2001 Saxon - Killing Ground
hodnocení/rating Saxon - Killing Ground
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 2004 Saxon - Lionheart
hodnocení/rating Saxon - Lionheart
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 2006 Saxon - The Eagle Has Landed - part III
hodnocení/rating Saxon - The Eagle Has Landed - part III
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 2007 Saxon - The Inner Sanctum
hodnocení/rating Saxon - The Inner Sanctum
2/4
recenze/hodnocení
Saxon 2009 Saxon - Into the Labyrinth
hodnocení/rating Saxon - Into the Labyrinth
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 2011 Saxon - Call To Arms
hodnocení/rating Saxon - Call To Arms
1/2
recenze/hodnocení
Saxon 2013 Saxon - Sacrifice
hodnocení/rating Saxon - Sacrifice
1/1
recenze/hodnocení
Saxon 2013 Saxon - Live in Germany 1991
hodnocení/rating Saxon - Live in Germany 1991
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 2014 Saxon - St. George’s Day Sacrifice – Live in Manchester
hodnocení/rating Saxon - St. George’s Day Sacrifice – Live in Manchester
0/0
recenze/hodnocení
Saxon 2015 Saxon - Battering Ram
hodnocení/rating Saxon - Battering Ram
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000