Savatage

Skupina vznikla v New Yorku, pod názvom Avatar ju v r. 1981 založili bratia Jon a Chris Oliva.
Neskôr, v r. 1983 zmenili názov na Savatage a vydali debutový album Sirens.
V začiatkoch kariéry sa orientovali na klasický heavy metal 80. rokov, v r. 1989 zmenili štýl s pridaním kláves na symfonický metal. Najvýznamnejšie albumy z ich začiatkov sú Sirens, Dungeons Are Calling a Hall Of The Mountain King.

V r. 1989, vydali album so zmenou soundu Gutter Ballet, na ktorý boli veľmi dobré recenzie.
Nasledovalo dlhé turné, po ktorom vydali ďalšie dva albumy: Streets (1991) a Edge of Thorns (1993). Rok 1993 bol súčasne tragický, lebo Chrisa Olivu usmrtil opitý vodič.
V r.1994 sa skupina vrátila s albumom Handful Of Rain, v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Savatage 1983 Savatage - Sirens
hodnocení/rating Savatage - Sirens
0/0
recenze/hodnocení
Savatage 1984 Savatage - The Dungeons Are Calling
hodnocení/rating Savatage - The Dungeons Are Calling
0/0
recenze/hodnocení
Savatage 1985 Savatage - Power Of The Night
hodnocení/rating Savatage - Power Of The Night
0/0
recenze/hodnocení
Savatage 1986 Savatage - Fight For The Rock
hodnocení/rating Savatage - Fight For The Rock
0/0
recenze/hodnocení
Savatage 1987 Savatage - Hall Of The Mountain King
hodnocení/rating Savatage - Hall Of The Mountain King
1/1
recenze/hodnocení
Savatage 1989 Savatage - Gutter Ballet
hodnocení/rating Savatage - Gutter Ballet
0/0
recenze/hodnocení
Savatage 1991 Savatage - Streets: A Rock Opera
hodnocení/rating Savatage - Streets: A Rock Opera
2/3
recenze/hodnocení
Savatage 1993 Savatage - Edge Of Thorns
hodnocení/rating Savatage - Edge Of Thorns
3/4
recenze/hodnocení
Savatage 1994 Savatage - Handful Of Rain
hodnocení/rating Savatage - Handful Of Rain
2/3
recenze/hodnocení
Savatage 1995 Savatage - Dead Winter Dead
hodnocení/rating Savatage - Dead Winter Dead
1/1
recenze/hodnocení
Savatage 1998 Savatage - The Wake of Magellan
hodnocení/rating Savatage - The Wake of Magellan
1/1
recenze/hodnocení
Savatage 2001 Savatage - Poets and Madmen
hodnocení/rating Savatage - Poets and Madmen
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000